PSD renunță la moțiunea de cenzură: Nu găsesc oportun să fie dezbătută în altă sesiune – Politic

​Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat luni că nu găseşte oportun ca moţiunea de cenzură depusă în sesiune extraordinară să fie dezbătută într-o altă sesiune.

PSD nu a reușit să adune luni în sala de ședință a Parlamentului suficienți senatori și deputați astfel încât moțiunea de cenzură pe care a inițiat-o să fie dezbătută și votată.

Întrebat ce se va întâmpla cu moţiunea de cenzură care nu a putut fi dezbătută şi votată luni, Simonis a spus: “Această moţiune a fost depusă în sesiune extraordinară, sesiune care se încheie astăzi. Din ce ştiu, există şi un atac la Curtea Constituţională tocmai pe acest motiv, şi anume al depunerii unei moţiuni în sesiune extraordinară şi, eventual, dezbatere în sesiune ordinară. Sesiunea ordinară va începe mâine, nu găsesc oportun ca această moţiune depusă în sesiune extraordinară să fie dezbătută într-o altă sesiune”.

Simonis a menţionat că PSD s-a bazat pe voturile UDMR pentru a adopta moţiunea de cenzură, dar parlamentarii acestei formaţiuni au lipsit de la vot.

“Cele 250 de voturi (pe care Marcel Ciolacu a spus că le va strânge PSD la votul moţiunii de cenzură – n.r.) nu erau ale PSD. Evident, ne-am bazat pe sprijinul UDMR, am sperat că UDMR nu va susţine şi el acest Guvern Orban, având în vedere tratamentul la care a fost supus atât UDMR, cât şi comunitatea maghiară din România de către preşedintele României şi de către Guvernul Orban şi probabil că, la acel moment, când preşedintele PSD a declarat aceste lucruri se baza şi pe voturile UDMR. Astăzi, UDMR a absentat de la vot”, a afirmat liderul deputaţilor social-democraţi, citat de Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *