PSD va asigura cvorumul la ședința în care se citește moțiunea de cenzură – surse – Politic

​Parlamentarii PSD vor asigura cvorumul la ședința din plenul reunit, care va avea loc joi, la ora 16:00 în care se citește moțiunea de cenzură, susțin surse parlamentare. PSD are 157 deputați și senatori și a decis ca aceștia să se prezinte miercuri la ședința pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Potrivit surselor citate, decizia conducerii PSD este de a participa la citirea moțiunii cine dorește. În ceea ce privește participarea la o nouă ședință a Birourilor Permanente reunite în care ar trebui să se stabilească un calendar, PSD a decis să nu se prezinte.

“La BPR-uri ne menținem linia. Nu ne amestecăm în ciorba lor. Prezența noastră acolo cu vot de abținere se contabilizează la cvorum, deci ne-am situa de partea unei tabere. Așa nu ne asociem cu nimeni. E treaba lor, au explicat sursele citate.

Președinții Camerei Deputaților și Senatului au convocat pentru joi la 16.00 o ședință de plen reunit a Parlamentului în care se va citii moțiunii de cenzură. Prin convocarea făcută de cei doi președinți de Cameră, moțiunea poate fi citită dar nu dezbătută și supusă la vot.

Un pas important pentru stabilirea calendarului care presupune dezbaterea și votul moțiunii poate fi dat doar prin decizia Birourilor Permanente reunite sau prin votul plenului asupra unui ordini de zi care să prevadă acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *