Purificarea aerului din casele noastre – ce trebuie să știm

Este necesară o ventilație bună pentru un climat interior sănătos și plăcut? Absolut! Atenție însă – nu trebuie să confundăm ventilarea cu folosirea unui aparat de aer condiționat ori cu utilizarea unui …ventilator, când temperaturile sunt foarte ridicate!

Ventilația este procesul de introducere a aerului proaspăt în spații interioare, 24 de ore pe zi. Deschisul ferestrelor nu este o soluție optimă, pe termen lung – să ne gândim la frigul (ori temperaturile de peste 30 de grade) ce pătrund pe geam, la impurități, praf, fum și la gălăgia ce ne inundă casa.

Prin ventilare mecanizată, aerul proaspăt din exterior trebuie să înlocuiască în mod constant aerul învechit, care poate conține particule fine și umiditate. Ventilația ajută, de asemenea, la limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

Un echilibru bun al umidității interioare poate ajuta la reducerea riscului de răspândire a bolilor. Mai ales în zilele (foarte) reci din timpul iernii, aerul din casa ta poate deveni foarte uscat. Încearcă să păstrezi umiditatea între 40-60% (dacă este necesar, aceasta poate fi măsurată cu un contor de umiditate; unele termostate o pot măsura, de asemenea).

Când vremea este caldă, unii recomandă un aparat de aer condiționat, pentru a ne răcori casa. Aceste dispozitive nu introduc aer proaspăt, ci doar deplasează aerul interior și îl răcesc. 

Purificatoarele de aer pot bloca virușii și bacteriile (de exemplu, folosind filtre) și / sau ucigându-le. Însă nici acestea nu sunt o alternativă la ventilație. Ventilarea trebuie să aducă aer proaspăt pentru a înlocui aerul învechit din interior. Purificatoarele de aer elimină particulele din aerul interior, dar nu introduc aer proaspăt din exterior. Pentru a asigura un climat interior plăcut și sănătos, un spațiu ar trebui, în orice caz, să aibă o ventilație cu răcire sau recuperare de căldură, în întreaga casă.

Un astfel de sistem este singura opțiune ce poate  elimina umezeala, fumul, mirosurile și poluanții interiori. Se țin astfel în control nivelurile de căldură, umezeala etc. Printr-un flux de aer ce să nu fie întrerupt se elimină o mulțime de daune ce ne pot afecta atât pe noi, ca indivizi, cât și integritatea casei.

Folosind un sistem de ventilație performant, preiei controlul asupra fluxului de aer dintr-o locuință și te bucuri de avantaje precum:

  • Instalare facilă, atât în case noi cât și în case vechi
  • Recuperarea a 92% din căldura din aerul evacuat
  • Potrivite pentru casele pasive
  • Asigură o controlare facilă, chiar de la distanță

Află cum funcționează aceste unități de ventilație cu recuperare de căldură și cere acum o ofertă la Case Călduroase – furnizorul tău de soluții moderne pentru locuința ta!

  1. Elimini condensul ce provoacă daune locuinței
  2. Creezi un mediu de viață mai sănătos și reduci pericolele astmului
  3. Scazi simptomele de rinită alergică
  4. Reduci efectele Radonului
  5. Diminuezi impactul COV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *