„Putin blufează. Dacă ţi-e frică de ameninţările sale nucleare, care sunt o mare cacealma, ai pierdut războiul împotriva Rusiei”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Bondarev, în vârstă de 42 de ani, a renunţat la poziţia de expert în controlul armelor la misiunea diplomatică a Rusiei la Geneva în mai 2022.

A fost singurul diplomat rus care a demisionat din cauza războiului lui Putin.

Scrisoarea sa publică de demisie a descris războiul ca nu doar o crimă împotriva poporului ucrainean, ci şi cea mai gravă crimă împotriva poporului Rusiei”.

În septembrie 2022, când Putin a ordonat prima mobilizare a Rusiei de la cel de-al Doilea Război Mondial, liderul rus a declarat într-o adresă televizată către naţiune că va fi pregătit să folosească arme nucleare pentru a apăra teritoriul rus.

Dacă integritatea teritorială a ţării noastre este ameninţată, vom folosi fără îndoială toate mijloacele disponibile pentru a proteja Rusia şi poporul nostru – şi nu blufăm, a ameninţat Putin.

Marţi, pe 21 februarie 2023, în timpul discursului său privind starea naţiunii adresată Adunării Naţionale a Rusiei, Putin a anunţat că Rusia va înceta să respecte noul tratat nuclear START, ultimul acord de control al armelor nucleare rămas cu Statele Unite ce a rămas în vigoare. 

„Astăzi Putin blufează şi ştim că el a blufat despre ameninţările nucleare şi în trecut. Ucrainenii şi-au recuperat unele părţi ale teritoriului lor şi nu au existat deloc represalii nucleare”, a spus Bondarev într-un interviu telefonic din Elveţia, potrivit Newsweek. 

„Dacă ţi-e frică că Putin foloseşte arme nucleare, atunci pierzi deja războiul împotriva lui şi el câştigă”, adaugă Bondarev.

„Pentru că asta vrea el. Vrea să fii descurajat de ameninţările lui. Este o chestiune cât de departe [puteţi] mergeţi în acest război pentru a-l aduce pe Putin în faţa justiţiei, ca să spunem aşa”.

Bondarev mai spune că unei ţări deţinătoare de arsenal nuclear  nu ar trebui să i se permită la nivel internaţional să facă ce vrea, inclusiv să invadeze alte ţări şi să comită acte de genocid. 

„Dacă Putin ameninţă că va folosi arme nucleare, OK, ameninţaţi-l şi voi pe el cu arme nucleare”, a încheiat Bondarev. 

Diplomatul rus este sceptic că Putin va recurge vreodată la arme nucleare (chiar şi la cele tactice care să aibă nivelul de distrugere al bombelor nucleare detonate la Hiroshima şi Nagasak) din cauza consecinţelor grave ce s-ar năpusti asupra Rusiei. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img