Raed Arafat: Aplicaţia DSU este în refacere şi o să fie o formă mult mai prietenoasă / Primii salvatori sunt vecinii

0

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat la Digi 24 că aplicaţia Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă se află în plin proces de refacere, dar va fi disponibilă în curând, într-o formă mai prietenoasă. Arafat a subliniat că oamenii vor putea afla din noua aplicaţie tehnici de acordare a primului ajutor, dar şi cum să se protejeze în diferite situaţii, potrivit News.ro.

Raed ArafatFoto: AGERPRES

Raed Arafat a declarat, joi seară, la Digi 24, că aplicaţia DSU nu poate fi descărcată momentan, ea fiind în lucru.

”Aplicaţia Departamentului este în refacere şi o să fie o formă mult mai prietenoasă, se lucrează pe ea de ceva timp. Nu se poate descărca momentan, până nu va fi modernizată. Luna asta vom lansa forma nouă a ei. Acolo sunt mai multe sfaturi, cum te pregăteşti, cum te protejezi, cum te autosalvezi în unele situaţii, cum ajuţi pe alţii să se salveze, pentru că oriunde mergeţi într-o ţară unde riscul sismic este prezent, ţările care vor să crească rezilienţa populaţiie, învaţă populaţia cum să supravieţuiască şi cum să se ajute, cum ajută unul pe celălalt”, a declarat Raed Arafat.

Şeful DSU a adăugat că oamenii vor învăţa, cu noua aplicaţie, să se ajute între ei, până ajung salvatorii.

”Primii salvatori sunt vecinii. Autorităţile vor veni cu siguranţă, dar este imposibil să apară în toate punctele unde este nevoie, instantaneu, în acelaşi moment. Din cauza asta spunem, 72 de ore de provizii, apă, alimente neperisabile, medicamentele pentru bolnavii cronici, lanterna, radio cu baterii, toate astea trebuie să existe şi să le ai şi dacă apare ceva, rămâi şi aştepţi ajutorul şi chiar anunţi că ai o problemă, unde eşti, atunci aitorităţile ştiu unde să vină să te ajute”, a mai arătat Arafat.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat, în 26 aprilie 2016, aplicaţia “DSU” pentru telefoanele mobile care are rolul de a pregăti populaţia să facă faţă situaţiilor de urgenţă, prin accesul la informaţii, alerte şi educaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *