Rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc. E-facturare ar putea fi adoptată săptămâna viitoare – Finante & Banci

​Rambursarea TVA cu control ulterior ar putea fi permanentă pentru anumite categorii de risc, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, într-o întâlnire cu oamenii de faceri din Timiș. De asemenea, el a mai afirmat că e-facturare va fi adoptată săptămâna viitoare.

“Statul va plăti facturile la timp. Vom rămâne cu TVA cu control ulterior. Știți foarte bine (acum termenul este n.r.) până în ianuarie și apoi vom vedea dacă măsura poate fi extinsă. Eu cred că nu am văzut cazuri flagrante. De la ANAF primesc analiza și nu sunt cazuri flagrante. S-ar putea să prelungim și acest lucru și s-o facem să rămână permanent cu control ulterior pentru anumite categorii de risc, bineînțeles. Acolo sunt vreo 90% dintre companii, nu cred că e o problemă”, a spus Cîțu.

Potrivit acestuia, e-facturare o să fie adoptată în ședința de guvern cred săptămâna viitoare.

„Vom derula anul viitor aceste facturi electronice. Totul va trece prin sistemul electronic”, a mai arătat el.

Legat de digitalizare, spune el, „obiectivul este să ajungem ca pentru venituri să nu mai trebuiască să completăm noi declarațiile de venit. Să fie completată pe site-ul ANAF și dvs. să dați doar: Ok sau nu, dacă aveți observații. Introducerea facturii electronice înseamnă două puncte procentuale din PIB venituri”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *