Raport Comisia Europeană: 95% dintre clujeni şi 82% dintre bucureşteni se declară mulţumiţi de oraşul lor – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Comisia Europeană a publicat marţi un raport privind calitatea vieţii în oraşele europene și, potrivit acestuia, 95% dintre clujeni şi 82% dintre bucureşteni se declară mulţumiţi de oraşul lor, comparativ cu o medie europeană de 89%.

Raportul a fost întocmit pe baza rezultatelor a 58.100 interviuri realizate în 83 de oraşe europene și arată că, în 2019, 9 din 10 persoane s-au declarat satisfăcute de viaţa în oraşul lor.

Documentul a fost publicat în cadrul celei de a 18-a Săptămâni europene a regiunilor și orașelor, potrivit unui comunicat difuzat marți de Comisia Europeană.

„Orașele adăpostesc aproximativ 40% din populația UE. Acestea se află în prima linie a unora dintre cele mai acute provocări cu care se confruntă Europa. Infectările cu coronavirus, de exemplu, au ajuns mai întâi în orașele mai mari și mai conectate din Europa, precum Milano și Madrid, înainte de a se răspândi în centrele mai mici și în regiunile predominant rurale. Prin urmare, este extrem de important să fim conștienți de nevoile persoanelor care trăiesc în orașe, nevoi care să ne orienteze în procesul de elaborare a politicilor”, a declarat comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, citată în comunicat.

În cele mai multe orașe din Europa de Est, conform sondajului, majoritatea consideră că li s-a îmbunătățit calitatea vieții în ultimii cinci ani. În plus, rezidenții din orașele mai mari au tendința de a utiliza mai puțin autoturismele și mai mult transportul public. În ceea ce privește incluziunea socială, orașele sunt mai primitoare decât țara în cauză în general, atât cu imigranții, cât și în ceea ce privește comunitatea LGBTI.

În ceea ce privește România, 95% dintre clujeni si 82% dintre bucureşteni au spus că sunt mulţumiţi de oraşul lor, comparativ cu media europeană de 89%.

spot_imgspot_img