Răsturnare de situaţie la Budapesta! Străinii vor pune umărul la revenirea economică a Ungariei – Capital

Guvernul condus de Viktor Orban se întoarce la 180 de grade! Deşi este cunoscut pentru atitudinea ostilă faţă de imigranţi, Budapesta a luat decizia să ridice anumite restricţii ce îi vizau pe muncitorii străini.

Revenirea economică a Ungariei de după pandemie forţează Guvernul să facă anumite concesii

Scopul acestei măsuri este de a accelera revenirea economică post-pandemie, relatează Bloomberg.

Potrivit unui mesaj transmis de către şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto, pe pagina sa de socializare, Executivul de la Budapesta va permite companiilor să recruteze mână de lucru calificată din ţările non-UE, prin intermediul agenţiilor de plasament.

Măsura decisă de Guvern ar trebui să ajute la atingerea ţintei de creştere economică de 5,5% stabilită pentru acest an, a mai precizat, joi, ministrul Afacerilor Externe.

Mai mult, ţara vecină va oferi împrumuturi subvenţionate de stat pentru companiile locale care vor să preia companii rivale din străinătate, precum şi pentru finanţarea proiectelor cu un accent pe sustenabilitatea mediului, a adăugat Peter Szijjarto.

Criza de mână de lucru a limitat, până acum, activitatea economică în Ungaria

Ungaria nu este străină de problema forţei de muncă: această criză de mână de lucru îi limitează activitatea economică, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări din Europa Centrală şi de Est.

Totuşi, până la acest moment, Budapesta nu a dorit să-şi deschidă graniţele în faţa străinilor, pe fondul politicilor împotriva imigraţiei care au fost, de multe ori, subiect de controversă între premierul Viktor Orban şi autorităţile europene.

Prim-ministrul pare să-şi fi schimbat părerea din cauza îngrijorărilor la adresa creşterii economice. El a promis familiilor reduceri de taxe în valoare de până la două miliarde de dolari, înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, în cazul în care creşterea economică reală va depăşi obiectivul fixat de Executivul de la Budapesta în 2021.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *