Război în Ucraina, ziua 621: Anchetă în Ucraina, după moartea unor soldaţi într-un atac rusesc în timpul unei ceremonii de decorare / Orașul Odesa, lovit de rachetele Moscovei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ucraina a anunţat duminică deschiderea unei anchete cu privire la moartea unui grup de soldaţi ucişi într-un atac cu rachetă al forţelor ruse, în timpul unei ceremonii de înmânare de decoraţii într-o zonă apropiată liniei frontului.

Soldați ucraineni trag obuze în direcția BahmutFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Principalele informații despre războiul din Ucraina, ziua 621, LIVETEXT:

07:53 Cinci persoane au fost rănite la Odesa, iar una din principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în atacuri ruseşti duminică seara, au declarat oficialii ucraineni din portul de la Marea Neagră, informează Reuters.

„Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlineşte 124 de ani”, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa pe Tele gram.â

„În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere”. Pereţii clădirii au fost deterioraţi, iar o parte din geamuri s-au spart, a adăugat el.

Muzeul, aflat într-unul dintre cele mai vechi palate din Odesa, a adăpostit înainte de război peste 10.000 de piese de artă, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuţi artişti ruşi şi ucraineni de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea.

Consiliul orăşenesc a dat publicităţii un clip video în care se pot vedea ferestre aruncate în aer şi resturi din interiorul a ceea ce spune că este Muzeul Naţional de Artă Odesa.

07:28Preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski l-a invitat pe Donald Trump să viziteze Ucraina, după ce fostul preşedinte american a promis că ar putea pune capăt războiului dintre Rusia şi Ucraina în 24 de ore dacă va fi reales în 2024, relatează nbcnews.com.

Scurtă recapitulare a evoluțiilor recente:

  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit în discursul său de duminică seară despre moartea unor soldaţi ucraineni în urma unui atac rusesc în timpul unei ceremonii de decorare, afirmând că „este o tragedie care putea fi evitată”.
  • Zelenski nu e dispus să discute cu Rusia: „Trebuie să plece de pe teritoriul nostru, abia apoi lumea va putea pune în mişcare diplomaţia”
  • VIDEO „Sper că o altă navă a luat-o pe urmele Moskva!” / Ce se știe despre atacul asupra portului Kerci și ce navă rusească ar fi fost lovită
  • Rușii au lovit cu o rachetă o ceremonie de decorare din Zaporojie / Peste 20 de soldați ucraineni au fost uciși, a fost deschisă o anchetă
  • Forțele ruse care luptă în sectorul Tavria (zonă operațional-strategică din sud-estul Ucrainei) folosesc atacuri în valuri cu „carne de tun”, spune un purtător de cuvânt militar ucrainean, colonelul Oleksandr Ştupun, potrivit Ukrinform.
  • Volodimir Zelenski respinge sugestia comandantului-șef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, conform căreia războiul cu Rusia a ajuns într-un impas, după ce și în urmă cu zi un consilier din cadrul administrației sale l-a mustrat pe generalul în cauză acuzându-l că, prin dezvăluirea de informații de pe câmpul de luptă, „face mai ușoară treaba agresorului”.
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-un interviu difuzat duminică că relațiile cu Statele Unite sunt „sub zero”.
  • Imagini din satelit publicate duminică de Planet Labs, arată că loviturile ucrainene au provocat daune la șantierul naval din Kerci și o navă de război care, de asemenea, pare să fi suferit avarii.
  • Trupele ruse au lansat un atac „masiv” cu rachete și artilerie împotriva orașului Avdiivka din regiunea Donețk în dimineața zilei de duminică, a anunțat guvernatorul interimar Ihor Moroz, potrivit Kyiv Independent.
  • Rusia spune că noul submarin nuclear din clasa Borei a lansat cu succes o rachetă intercontinentală Bulava / Ucrainenii afirmă că testul a fost unul ratat

——————

Evenimentele de duminică privind agresiunea rusă au fost LIVE aici pe HotNews.ro

spot_imgspot_img