„Războiul cu CHINA este inevitabil, iar noi americanii suntem în dezavantaj. Trebuie să ne trezim!”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul secretar al armatei Patrick Murphy trage un semnal de alarmă cu privire la agresiunea militară din ce în ce mai intensă a Chinei.

Recent, China a încălcat suveranitatea Statelor Unite ale Americii.

Comentariile politicianului democrat pentru Fox News au fost emise după ce Pentagonul a lansat, sâmbătă, o declaraţie oficială prin care dezvăluie că aviaţia  americană a doborât un al treilea „obiect aeropurtat la mare altitudine” deasupra nordului Canadei.

„Cred că trebuie să trimitem un mesaj Chinei, la fel cum îi trimitem Rusiei în Ucraina. Sperăm că lumea se va aduna în jurul nostru dacă continuă China să-şi facă de cap.

Ceea ce oamenii trebuie să înţeleagă în marea noastră ţară este că NOI suntem cei defavorizaţi aici. Suntem o treime din mărimea geografică şi demografică a Chinei.  

America în cea mai bună măsură este războinicul reticent, dar noi suntem un popor de războinici”.

Politicianul democrat şi veteran în Irak vine cu un mesaj alarmant – mai puţin de 1% dintre americanii apţi de război efectuează serviciul militar şi servesc în armată,  iar în China, 26% din populaţie serveşte în Armata de Eliberare a Poporului Chinez. 

El indică că criza obezităţii din America afectează capacitatea ţării de a înrola mai mulţi militari. 

„Trebuie să ne trezim, să înţelegem că avem un concurent care se crede puterea preemintenă în lume. Noi nu vrem războaie inutile, dar trebuie să ne pregătim pentru ce-i mai rău”. 

 

China a început să-şi ascute ghearele în faţa Statelor Unite din 2018, după războiul comercial declanşat de fostul preşedinte american, Donald Trump, care a mărit tarifele produselor chinezeşti din import. În 2019, China a organizat o paradă somptuoasă cu militari şi focoase nucleare, arătându-şi clar intenţia de putere militară. În 2020, Trump a acuzat China pentru că a fabricat coronavirusul în laborator pentru a-i distruge economia. 

Într-o altă ştire publicată de Fox News, generalul de brigadă (retras) Anthony Tata spune că acesta este momentul perfect pentru ca SUA să se adune şi să fie solidară împotriva agresiunii chineze. 

Preşedintele Joe Biden a cerut să se adreseze naţiunii cu privire la „ameninţarea foarte reală” a ambarcaţiunilor de spionaj chinezeşti. 

 „Ceva se întâmplă în mod clar. Sunt mai multe baloane de spionaj chinezeşti, aşa că administraţia chiar trebuie să comunice cu poporul american”, a spus Tata.

„Trebuie să ne întoarcem la cel de-al Doilea Război Mondial când Japonia a folosit baloane pentru a bombarda Coasta de Vest. Deci, nu este o tactică nouă pe care poate o foloseşte China, trimiterea acestor baloane pentru a desfăşura misiuni care pot include bruiaj electronic sau colectare de informaţii vitale, sau o varietate de alte tipuri de misiuni pe care un satelit nu le poate face”.

Într-o altă ştire publicată pe Fox News cu titlul China este ameninţarea numărul 1 a Americii, un analist pe securitate, Rebecca Grant,  spune că  ei ne urăsc şi că scopul Partidului Comunist Chinez este să denunţe Occidentul.

„China a făcut atât de multă propagandă asupra balonului de săptămâna trecută”, a declarat Grant, prezentatorul Fox News, Lawrence Jones.

„Ziarele lor, care sunt toate conduse de Partidul Comunist, în ultimele două zile l-au catalogat constant pe Biden ca fiind un laş,  batjocorind SUA pentru că a doborât un balon cu un ditamai avion F-22. Partidul Comunist Chinez conduce toate acestea, iar scopul lor este să denunţe Occidentul. Ei urăsc Occidentul, urăsc SUA”. 

Grant a spus că aceste indicii arată că preşedintele chinez Xi Jinping are ambiţii militare globale. Ea adaugă că Biden trebuie să le comunice americanilor că China nu mai este prietenul Statelor Unite. 

„Cu Xi Jinping în această poziţie puternică, aflat la al treilea mandat în curs, toate mănuşile sunt scoase”, a continuat ea. „Acum zece ani, era vorba despre o îmbunătăţire a relaţiilor cu China. Hei bine, ştim că nu mai este cazul, iar supravegherea la nivel mondial pe care acum o vedem şi despre care aflăm mai multe este cel mai recent exemplu, dar se desfăşoară peste tot din Marea Chinei de Sud, chiar acum în propriul nostru spaţiu aerian din Alaska şi Canada. Preşedintele Biden are o mare şansă să facă o declaraţie fermă pentru a spune că China şi oricine altcineva nu pot încălca spaţiul aerian american şi canadian, că trebuie să respectăm regulile în aviaţia internaţională”, a adăugat Grant. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img