Războiul din Ucraina, ziua 318. Rusia intensifică atacurile împotriva civililor de Crăciunul pe rit vechi / Finlanda vrea să trimită tancuri Leopard 2 / Pentagonul a dezvăluit cel mai mare ajutor militar pentru Ucraina / Rusia obligă 3.000 de muncitori ai centralei nucleare din Zaporizhzhia să-şi facă paşapoarte ruseşti

UPDATE 14:30 Statul Major General transmite sâmbătă că Rusia a pierdut 110.740 de soldaţi în Ucraina de la începutul războiului

 

UPDATE 13:40 Ministerul britanic al Apărării transmite că luptele continuă la „nivel de rutină”, în pofida presupusei încetări a focului de către Rusia în timpul Crăciunului ortodox

 

UPDATE 12:30 Rusia intensifică atacurile împotriva civililor cu ocazia Crăciunului ortodox, ucigând cel puţin trei civili

 

UPDATE 11:00 VIDEO Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun 

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat sâmbătă la slujba ortodoxă din Ajunul Crăciunului la Catedrala Buna Vestire, în Kremlin. 

 

UPDATE 10:00 Statul Major General: Rusia obligă 3.000 de muncitori ai centralei nucleare din Zaporizhzhia să-şi facă paşapoarte ruseşti

 

UPDATE 09:00 Finlanda este pregătită să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2

UPDATE 08:20 Pentagonul a dezvăluit cel mai mare ajutor militar pentru Ucraina, de 3,7 miliarde dolari: va schimba dinamica luptei

 

Ajutorul cuprinde 338 de vehicule blindate, din care 50 maşini de luptă a infanteriei M2-A2 Bradley. Pentru prima dată vor ajunge în Ucraina şi obuziere autopropulsate de 155 mm Paladin. 

 

UPDATE 7:35 Londra va găzdui o reuniune internaţională privind crimele de război

 

UPDATE 4:29 – Rapoartele ONU spun că Ucraina va avea nevoie de cel puţin 1,79 miliarde de dolari pentru a restabili sectorul telecomunicaţiilor

Evaluarea de către Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU) a ONU a fost comandată în aprilie pentru a determina amploarea distrugerii reţelelor de comunicaţii ale Ucrainei de când a început invazia la scară largă a Rusiei în februarie, transmite Kyiv Independent. 

UPDATE 2:37  – Informaţii ucrainene: Rusia intenţionează să mobilizeze 500.000 recruţi în ianuarie

Vadym Skibitsky, adjunctul şefului de informaţii militare al Ucrainei, a declarat că armata ucraineană crede că recruţii vor fi trimişi în primele linii în estul şi sudul ţării şi vor face parte din ofensivele ruseşti reînnoite în primăvară şi vară, a raportat The Guardian.

UPDATE 2:05 – Rusia intensifică eforturile de mobilizare în teritoriile ocupate

Centrul Naţional de Rezistenţă al armatei ucrainene a raportat pe 6 ianuarie că, în special, armata rusă intenţionează să mobilizeze 2.000 de oameni în oraşul Horlivka ocupat de ruşi, regiunea Doneţk.

UPDATE 1:24  – CNN: SUA vor începe antrenamentul ucrainean pentru rachetele Patriot la sfârşitul acestei luni

Potrivit Laura Cooper, secretarul adjunct al apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, pregătirea va dura „câteva luni”, a informat CNN.
 

UPDATE 12:56 – Kuleba şi Borrell discută despre pregătirile viitorului summit Ucraina-UE 

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a discutat despre pregătirile pentru summitul Ucraina-UE cu şeful Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, pe 6 ianuarie.

UPDATE 12:13 – Marea Britanie trimite 280 de generatoare de energie la Mykolaiv 

„Sub bombardarea constantă a sistemului energetic, generatoarele garantează funcţionarea fiabilă a instituţiilor medicale, a infrastructurii critice şi a punctelor de invincibilitate”, a scris ambasada Ucrainei în Marea Britanie pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *