Războiul din Ucraina, ziua 339. Kremlinul îşi intensifică ofensiva în estul Ucrainei. Numărul civililor răniţi creşte

 

UPDATE 11:32 – Mass-media rusă: Transferurile de bani din Rusia către ţările vecine au crescut cu 300-500% în 2022

Din cauza sancţiunilor impuse de Occident, companii străine populare au părăsit piaţa rusă, împingând rezidenţii ruşi să comande bunuri online din străinătate. Între timp, ruşii înşişi au început să-şi părăsească ţara pe fondul înrolării militare: 9,7 milioane de oameni au părăsit Rusia în iulie-septembrie, cu 12% mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă cu un an înainte.

UPDATE 10:13  – Ministerul Apărării din Marea Britanie: Rusia a pierdut probabil aproximativ 300 de militari la Makiivka

La primele ore ale zilei de 1 ianuarie, armata ucraineană a lovit o bază temporară pentru soldaţii ruşi proaspăt înrolaţi în Makiivka, care sărbătoreau Anul Nou în clădire. „Evaluăm că majoritatea au fost probabil ucişi sau dispăruţi, mai degrabă decât răniţi”, se arată în actualizarea ministerului.  

 

UPDATE 09:00 Japonia a înăsprit sancţiunile împotriva Rusiei

Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a ultimelor atacuri cu rachete din Ucraina, adăugând bunuri pe o listă de interdicţie a exporturilor şi îngheţând activele unor oficiali şi entităţi ruseşti.

Moscova a declarat că sancţiunile impuse de Tokyo nu reprezintă un motiv de îngrijorare şi că se adaptează la viaţa sub astfel de restricţii, potrivit Reuters.

UPDATE 08:00 Armata ucraineană respinge 13 asalturi ruseşti în regiunile Doneţk şi Luhansk

Într-o actualizare obişnuită de dimineaţă din 28 ianuarie, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins 13 atacuri ruseşti în Doneţk şi Luhansk.

UPDATE 07:00 Ambasadorul Ucrainei în Franţa: ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri

Ţările occidentale vor livra Ucrainei 321 de tancuri, a declarat ambasadorul Ucrainei în Franţa.

„Încă de astăzi, numeroase ţări şi-au confirmat oficial acordul de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”, a declarat Vadym Omelchenko.

Omelchenko nu a spus câte tancuri sau ce modele vor oferi ţările europene.

UPDATE 06:15 Lupte aprige în Vuhledar

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei, Serhiy Cherevaty, a raportat că „luptele aprige” au continuat în jurul Vuhledar, dar forţele ucrainene au reuşit să-i împiedice pe ruşi să realizeze orice progres.

„Inamicul încearcă într-adevăr să obţină un succes intermediar acolo, dar datorită eforturilor apărătorilor noştri, ei nu reuşesc”, a declarat Cherevaty.

În ciuda bombardamentelor puternice, forţele ucrainene îşi menţin apărarea în timp ce contraatacau, aşa că ruşii au suferit pierderi grele, a subliniat Cherevaty. Conform ultimelor rapoarte, Ucraina a ucis 109 de militari ruşi şi a rănit 188 în ultima zi.

UPDATE 04:00 Kievul se aşteaptă ca bătălia pentru Donbas să se intensifice în februarie-martie, pe fondul încercării disperate a Rusiei de a captura regiunea

UPDATE 03:00 Danilov: Rusia pregăteşte un nou val ofensiv

Secretarul Consiliului Securităţii Naţionale şi Apărării, Oleksii Danilov, atrage atenţie asupra faptului că Rusia va începe o nouă ofensivă în apropierea datei de 24 februarie pentru a marca un an de la începerea conflictului armat.

UPDATE 02:00 Spania va trimite tancuri Leopard în Ucraina până în primăvară

Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a declarat că tancurile Leopard 2 staţionate la baza militară spaniolă Zaragoza vor fi trimise în Ucraina, dar nu a specificat numărul exact de tancuri pe care le va da Ucrainei.

UPDATE 01:00 Documentarul „20 de zile în Mariupol” al jurnalistului ucrainean Mstyslav Chernov a câştigat premiul publicului la Festivalul de Film de la Sundance din Statele Unite.

Rezumatul zilei

  • Ucraina are nevoie de 300 până la 500 de tancuri pentru a ţine piept Rusiei, consideră preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski.
  • Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a spus că trimiterea avioanelor de luptă în Ucraina este „exclusă”. „Avioanele de luptă sunt sisteme mult mai complexe decât tancurile şi au o rază de acţiune şi o putere de foc complet diferite”, susţine Pistorius.
  • Aproximativ 800 de soldaţi ucraineni răniţi grav sunt ţinuţi captivi în Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *