Războiul ruso- ucraineani: situația dn fiecare regiune

0
1

În timpul nopții de miercuri spre joi, inamicul a tras asupra regiunii Lugansk, a bombardat Okhtyrka, a lansat lovituri aeriene asupra Jytomyr și a încercat să captureze Mariupol – fără succes, scrie presa ucraineană, citând date de la administrațiile militare regionale.

​Femei și copii din Ucraina fug din calea războiului. Ei au nevoie de noi acum!Foto: Concordia

Regiunea Kiev

Luptele din Irpin continuă. Rușii nu au permis evacuarea Borodyanka, Gostomel și Bucha. La Makariv bătălia continuă, au fost raportate bombardamente. În districtul Vyshhorod sunt raportate bombardamente lângă Lutej. În districtul Brovary: lupte și bombardamente în trei comunități. Alarme aeriene se aud în toată regiunea

Regiunea Cernihiv

Câteva alarme de raiduri aeriene s-au auzit noaptea trecută în regiunea Cernihiv, Pryluky, Oster, Desna. Bătălii defensive au loc lângă Cernihiv.

Sumshchina

Avioanele rusești au bombardat din nou zonele rezidențiale din Okhtyrka. În noaptea de miercuri spre joi, avioanele rusești au bombardat un depozit de petrol al firmei Kachanivsky GPP. În urma bombardamentelor, rezervoarele de petrol au fost distruse, cantitatea totală de petrol pierdută fiind de aproximativ 1777 de tone.

Trostyanets

Un bombardament de artilerie a fost raportat în zona fostei fabrici Elektrobutprilad. Trei cetățeni au fost uciși, printre care și un minor.

Bilopillya

În cursul serii de miercuri, un atac aerian a avut loc, fiind vizat turnul de televiziune. Incendiul a fost stins, nimeni nu a fost ucis sau rănit. Turnul și repetitorul sunt nefuncționale.

După miezul nopții a avut loc al doilea atac aerian în satul Bytytsia, raionul Sumy. Nu există victime.

S-au perfectat acordurile privind coridorul de evacuare din Sumî, Trostyanets, Krasnopillya evacuare programată pentru 10 martie

Regiunea Zhytomyr

Trei alarme aeriene au fost auzite în cursul nopții. Au fost raportate bombardamente asupra Jitomirului și a așezărilor din apropiere. Au fost avariate peste 10 clădiri de locuințe, termocentrala a orașului (se iau măsuri pentru restabilirea încălzirii unor locuințe), iar ferestrele din clădirea spitalului orășenesc au fost sparte. Bombardamentele din Korosten: a fost avariată baza unuia dintre operatorii de benzinării, fiind raportați 6 cetăţeni răniţi și unul decedat.

Regiunea Zaporizhzhia

Peste o mie de oameni evacuați din Energodar au ajuns în Zaporizhia. Transportul s-a efectuat cu autobuze și vehicule private. Coloana a fost însoțită de Crucea Roșie Ucraineană. În orașele Melitopol și Berdiansk, inamicul a pus mâna pe presa locală și a început să desfășoare propagandă pro-rusă

Regiunile Vinnytsia, Rivne, Volyn, Transcarpatia, Hmelnytsky

Trei alarme s-au auzit pe în timpul nopții în Vinnytsia. În celelalte 4 regiuni, alarma a sunat doar o dată În general, atmosfera a rămas calmă peste tot

În Cernăuți, regiunea Lviv, noaptea a fost liniștită. La Ivano-Frankivsk s-a auzit o singură dată alarma aeriană.

Regiunea Poltava

Alarmele aeriene au sunat noaptea în Poltava și Lubny. Cu o zi înainte, peste 43.000 de persoane au fost evacuate din Sumî cu autobuze și mașini private.

Sirena a sunat și în regiunea Kirovohrad, dar nu au fost atacuri aeriene.

Regiunea Dnipropetrovsk

Alarma de noapte. În general, atmosfera a rămas calmă.

Harkov

În Harkov, ocupanții ruși au distrus cel mai mare centru comercial, însă nimeni nu a fost rănit. Au avut loc atacuri aeriene izolate în zonele rezidențiale. În regiune se duc bătălii în Izyum.

Regiunea Lugansk

La 4.30 – bombardament dur asupra Severodonetsk. Conductă de gaz avariată, clădiri rezidențiale. Un mort, doi răniți; Lysychansk: 2 case au fost avariate. Rubizhne: bombardamente puternice noaptea, care au lovit Casa de Cultură (vis-a-vis de Consiliul Local). Un mort, doi răniți. Rușii au tras in Popasna si au lovit spitalul orasului.

Regiunea Donețk

În Mariupol toată noaptea au fost lupte, raiduri aeriene deasupra orașului. Salvatorii dau la o parte ruinele Maternității, Spitalului și Universității distruse de atacul aerian. Orașul se află sub controlul Ucrainei.

Volnovakha

Au loc lupte grele la sol, cu mijloace de artilerie Orașul este controlat de Forțele Armate ucrainene

Konstantinovka

A avut loc bombardarea căii ferate, au fost distruse depozitele auto și aruncate în aer liniile electrice.

Regiunea Herson

În Herson noaptea a fost liniștită, dar s-au auzit explozii non-stop la periferia orașului.

La Odesa, situația a rămas calmă și sub control.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here