Reacția BOR la noile reguli propuse de INSP: „Problema Sfintei Împărtășanii aparține exclusiv Bisericii” – Esential

Recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică care fac referire ca în timpul împărtășaniei să fie folosite linguriţe şi pahare de unică folosinţă nu sunt agreeate de către Biserica Ortodoxă Română. Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a explicat că „problema Sfintei Împărtășanii și a împărtășirii credincioșilor este una care aparține însă exclusiv Bisericii”.

“Biserica Ortodoxă Română se va consulta cu celelalte Biserici Ortodoxe surori pentru a găsi împreună, în comuniune și în spiritul fidelității față de tradiția liturgică, cea mai bună cale referitoare la accesul credincioșilor, în contextul pandemiei, la miezul vieții creștine: Sfânta Împărtășanie”, a declarat Bănescu conform basilica.ro

Institutul Naţional de Sănătate Publică a publicat sâmbătă o serie de propuneri privind perioada stării de alertă. La capitolul care vizează activitatea în lăcaşurile de culte recomandările sunt ca slujbele urmează să fie oficiate „numai în aer liber cu menţinerea distanţei între persoane”, iar „accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp între persoane”.

De asemenea recomandările fac referire ca în timpul împărtășaniei să fie folosite linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *