Reacţia catolicilor după ce ÎPS Teodosie a zis că e păcat să mergi ca ortodox la o biserică catolică – Esential

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, a spus purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, după ce ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a transmis unui ortodox că e păcat să meargă la o biserică catolică.

„Suntem surprinşi în mod neplăcut de o astfel de declaraţie, cu atât mai mult cu cât ceea ce se întâmplă în străinătate, situaţia este cumva specială, întrucât mulţi catolici care ar avea nevoie şi nu găsesc o biserică, noi îi îndemnăm să meargă la biserica creştină cea mai apropiată”, a afirmat Tarciziu Şerban, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, citat de agenția Mediafax.

Acesta spune că „poate” ar fi nevoie de o reacție a Patriarhiei.

„În relaţiile pe care noi le avem cu Biserica Ortodoxă există un climat totuşi suficient de calm, de liniştit, şi poate aşteptăm o reacţie din partea Patriarhiei, poate o dezicere, vis-à-vis de această declaraţie a lui ÎPS Teodosie. În general, Biserica Ortodoxă cultivă românismul, naţionalismul, şi pe bună dreptate, dar o astfel de declaraţie, atât de tranşantă, parcă merge puţin cam departe”, a menţionat purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti.

Reacția acestuia vine după ce ÎPS Teodosie a spus, în cadrul unei emisiuni realizate de radioul Arhiepiscopiei Tomisului, că este „mare păcat” să te rogi la o biserică catolică. Acesta a fost întrebat de un român stabilit în Anglia dacă este păcat să meargă la o biserică catolică, în contextul în care în zonă nu există nici o biserică ortodoxă. „E mare păcat să mergi la o biserică catolică. Duceţi-vă la o biserică greacă ortodoxă”, a fost răspunsul lui ÎPS Teodosie.

spot_imgspot_img