Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”: Sunt în garanție, vor fi schimbate / IGPR sugerează că polițiștii nu știu să le poarte

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Poliția Română a spus, după reclamații privind proasta calitate a noilor uniforme pentru polițiști, că acestea vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului, deoarece se află încă în garanție. Pe de altă parte, IGPR sugerează că ar putea fi și vina agenților care le poartă, spunând că „au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei”.

Poliția Română a prezentat noile uniforme în iulie 2022Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Reacția Inspectoratului General vine după ce Sindicatul Europol a acuzat că uniformele sunt prost croite și de calitate slabă.

„Materialul este de cea mai proastă calitate, a cedat după primele 5 spălări. Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări. (…) Și cu milioanele de euro plătite, și cu materiale de cea mai proasta calitate”, a spus sindicatul citat, postând pe Facebook și imagini cu uniformele cu probleme.

Ce spune acum Poliția Română despre uniformele cu probleme:

„În urma semnalărilor realizate de unele sindicate și a informațiilor apărute în spațiul public, pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au solicitat celor 42 de unități teritoriale de poliție (DGPMB și IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea polițiștilor, cu privire la noua uniformă.

După primirea informărilor, reprezentanții I.G.P.R. au convocat reprezentanții operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție. De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate.

Facem precizarea că echipamentul se află în perioada de garanție, iar, în cazul unor semnalări, echipamentele vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului.

Totodată, au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei, în special cu privire la poziționarea corectă a centurii.”

spot_imgspot_img