Reacția României privind rachetele care au căzut în Polonia, la granița cu Ucraina: „Suntem alături de polonezi și pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marți seară că România este pe deplin solidară cu Polonia în contextul „ştirilor îngrijorătoare” legate de exploziile produse pe teritoriul acestei ţări, unde ar fi căzut două rachete, în apropiere de granița cu Ucraina. La rândul său, Guvernul român a anunțat că este în contact cu aliaţii şi analizează situaţia generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei.

Polonia și RomâniaFoto: Liskonogaleksey | Dreamstime.com

„România este deplin solidară cu prietenul şi aliatul nostru, Polonia, în urma ştirilor îngrijorătoare legate de exploziile de pe teritoriul său. Suntem în contact cu partenerii şi aliaţii noştri. Suntem NATO”, a scris președintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

La rândul său, Guvernul român a anunțat că analizează situaţia generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei, că este în contact cu aliaţii și, totodată, pregătit „să procedăm în funcție de evoluția situației”.

„Guvernul României, prin ministerele și instituțiile de linie, este în contact cu aliații și analizează situația generată de căderea rachetelor pe teritoriul Poloniei. Suntem alături de aliații și prietenii poloni și pregătiți să procedăm în funcție de evoluția situației”, a transmis Executivul într-un mesaj pe Facebook.

Și Ministerul Apărării Naționale anunță că monitorizează, prin mecanismele de cooperare și consultare la nivel aliat și în plan bilateral, cu Ministerul Apărării din Polonia, incidentul din proximitatea graniței polono-ucrainene, în urma căruia doi cetățeni polonezi și-au pierdut viața.

„Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a transmis omologului polonez, Mariusz Błaszczak, solidaritatea și sprijinul Armatei României pentru adoptarea măsurilor necesare, după lămurirea tuturor circumstanțelor producerii incidentului în discuție. România condamnă în termenii cei mai fermi agresiunea nejustificată și ilegală a Federației Ruse asupra Ucrainei și susține suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, mai precizează MApN.

____________

(Foto articol: 178659732 © Liskonogaleksey | Dreamstime.com)

spot_imgspot_img