Reacții internaționale după investitura lui Biden: Natanyahu îi cere să păstreze relația cu Israelul; Papa îi cere să aducă liniștea; Macron se bucură de Acordul de la Paris – International

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a cerut miercuri noul președinte american Joe Biden să „întărească alianța” dintre Israel și Statele Unite pentru a face față „provocărilor comune”, precum „amenințarea” din Iran, potrivit AFP.

„Aștept cu nerăbdare să lucrez cu dvs. pentru a consolida alianța Statele Unite / Israel, pentru a continua să extindem pacea între Israel și lumea arabă și pentru a face față provocărilor comune, în primul rând amenințării reprezentate de Iran”, a declarat Netanyahu într-un videoclip în care îl felicita pe Biden.

Papa Francisc l-a încurajat miercuri pe noul președinte SUA, Joe Biden, să promoveze „reconcilierea și pacea” în Statele Unite și între popoare, într-un mesaj scris în limba engleză.

Papa speră ca Joe Biden, al doilea președinte catolic din istoria Statelor Unite după John F. Kennedy, să fie „ghidat în eforturile sale de a promova reconcilierea și pacea în Statele Unite și între națiunile lumii, pentru a pentru a avansa binele comun universal”.

Președintele francez Macron i-a urat lui Biden un „binevenit înapoi” în Acordul climatic de la Paris.

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a felicitat miercuri pe președintele Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris. ”Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic în beneficiul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”.

știre în lucru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *