Recomandări ale drumarilor Moldovei pentru minivacanța de Sfânta Maria

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, lucrătorii DRDP Iași acționează în regim de permanență pe drumurile naționale din aria de administrare – județele Iași, Neamț, Suceava, Botoșani, Bacău, Vaslui, Galați și Vrancea, în vederea asigurării unor condiții optime de circulație.

Cu această ocazie, drumarii Moldovei recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență pe drumurile naționale, cu respectarea indicatoarelor rutiere și eventualelor restricții, pentru a evita crearea de ambuteiaje.

Prealabil plecării în călătorii, sugerăm consultarea buletinelor meteo, având în vedere schimbările climatice din ultima perioadă și posibilitatea apariției de blocaje temporare în trafic, cauzate de precipitațiile abundente, cu acumulări de apă pe carosabil.

În acest sens, reamintim faptul că până în dimineața zilei de 15 august, până la ora 10:00, jumătatea nordică a Moldovei se află sub atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cu intensificări ale vântului, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină.

Totodată, meteorologii anunță vreme capricioasă și în intervalul 15-16 august, ora 09:00, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot depăși 20 l/mp sau, izolat, chiar 40 l/mp.

Pentru informații privind starea drumurilor naționale din zona Moldovei, DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență – tel. 0232/213168.

Informații actualizate despre starea vremii și a carosabilului pot fi obținute și de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum și de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naționale.
Imagini și informații în timp real, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

DRDP Iași

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *