Referendum pentru demiterea primarului comunei IC Brătianu, din judeţul Tulcea

Date:

Locuitorii comunei I.C. Brătianu din judeţul Tulcea sunt chemaţi duminică la urne pentru a spune dacă mai vor ca primarul liberal Alexe Iordan, aflat la al doilea mandat, să rămână în funcţie, potrivit news.ro. Comuna I.C. Brătianu din judeţul Tulcea are aproximativ 900 de cetăţeni cu drept de vot, iar pentru referendum a fost organizată o singură secţie de votare.

lexe Iordan, primarul din IC Bratianu, TulceaFoto: http://www.icbratianu.ro

Iniţiativa referendumului a aparţinut unui grup de locuitori cu drept de vot din localitatea I.C. Brătianu, dar şi unor consilieri locali, printre care şi fostul primar de Viorel Chiriţă.

”Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016. De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat. În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, declara Chiriţă pentru Radio Delta.

La rândul său, primarul Alexe Iordan a afirmat că cheltuielile pentru organizarea referendumului echivalează cu impozitele plătite de localnici pe doi ani.

”Plătim noi acest referendum, comuna I.C. Brătianu, de la bugetul local fiindcă aşa este legea. Pentru cei care au iniţiat acest referendum şi pentru cei care l-au girat legal nu a contat faptul că aceste cheltuieli sunt cât impozitele localnicilor pe doi ani. Este şi motivul pentru care m-am adresat instanţei de judecată cu privire la acest referendum şi aştept soluţia instanţei. Nu contează că va veni după ce se va consuma acest scrutin, important e să se facă dreptate şi dacă dreptatea va fi de partea mea nu voi ezita să mă adresez cu plângere penală organelor de anchetă” a declarat în urmă cu câteva zille primarul în funcţie, Iordan Alexe, conform presei locale.

Pentru ca referendumul de demitere a primarului să fie valabil, este necesar să se prezinte la vot cel puţin 30% din numărul total de persoane cu drept de vot. Actualul primar va fi demis dacă cel puţin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate vor fi pentru demitere. De asemenea, rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% dintre cei înscrişi pe listele electorale permanente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related