Regulatoare presiune – alegerea celor mai bune regulatoare tinand cont de mai multe sfaturi

Foarte multe domenii folosesc regulatoare presiunesi este important de explicat cum se comporta un astfel de produs atunci cand este defect pentru a lua toate masurile necesare. Spre exemplu, un regulator de presiune de diesel sau benzina defect genereaza simptomele specifice unui amestec excesiv, mai exact situatia in care exista o cantitate prea mare de cobustibil si prea putin aer. Lucrul acesta este generat de faptul ca in momentul in care diafragma se sparge, combustibilul va trece prin vacuum si va ajunge pana la admisie.

Cele mai multe regulatoare de presiune sunt facute pentru a rezista mult timp. Ele functioneaza ori de cate ori este nevoie de ele si trebuie sa fie functionale mult timp. In mod norma, un regulator de presiune rezista la numeroase cicluri de presurizare sau depresurizare. Ele au rolul de a seta debitul pentru care au fost create.

Regulatoare presiune – functionare 

Se intaleaza regulatoare presiune pentru a controla presiunea anumitor fluxuri. Presiunea de intrare foarte mare este echilibrata pana cand se obtine o presiune controlata. Presiunea de iesire va fi gestionata cu ajutorul unui sistem de control. O persoana va face acest lucru cu ajutorul unui robinet sau cu ajutorul liniilor de actionare. Procesul in sine poate sa faca de asemenea o astfel de ajustare cu ajutorul semnalelor si dispozitivelor de acitonare.

Alegerea optima a regulatoarelor pentru o aplicatie potrivita nu este foarte usoara. Cunoscand presiunea de la intrare, temperatura de proces si debitul sau presiunea de iesire necesara, sunt determinate mai multe informatii insa cele mai multe astfel de informatii nu spun si cand regulatorul de presiune este strica.t 

Primele semne ale unui regulator stricat este faptul ca fluidul va ajunge in sistem la o presiune prea mare sau prea mica, ceea ce poate duce la defectiuni in sistem.

In cazul in care este vorba despre comprimare agazului, compoertamentul la schimbarea presiunii spune multe despre puritatea necesara. Oxigenul poate genera daune in momentul in care se aprinde din cauza impuritatilor. In cazul oxigenului se recomanda verificarea regulatoarelor de presiune periodica.

Problema relevantei este foarte importanta. Conteaza foarte mult ca sistemul sa nu prezinte histerezis si sa nu aiba caderi intiale mari. 

Alegerea corecta a regulatoarelor de presiune in aplicatiile potrivite nu se face chiar atat de usor cum ar putea parea. Este impotant sa se tina cont de toti parametrii de sistem. In momentul in care se constata defectiuni la nivelul sistemului care pot fi generate de un regulator defect este foarte important sa se ia masuri rapid, pentru a evita costurile de reparatie mari, dar si accidentele care pot pune in pericol atat cladirea cat si personalul.

Se recomanda inlocuirea regulatoarelor cu produse de calitate premium astfel incat sa se evite problemele ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *