Reguli simple pentru intretinerea unui teren sportiv

intretinere terenuri sportive naturale

Pe langa importanta alegerii celui mai potrivit tip de iarba, intretinerea este un punct esential. Din fericire, prin adoptarea unor reguli simple, mentinerea unui teren de sport mai verde devine o joaca de copii!

Regula 1: Optimizeaza-ti insamantarea

Cand vine vorba de intretinere terenuri sportive naturale, trebuie sa dai timp ierburilor sa se aseze inainte ca jocul sa se reia! Astfel, pe cat posibil, trebuie avut grija sa nu semeni chiar inainte de o perioada propice jocului sau intr-o perioada de stres (clima nefavorabila, prezenta bolilor sau a insectelor). In plus, o iarba bine stabilita este mai rezistenta la ciuperci. Fertilizarea, daca este necesar, ar trebui facuta la o saptamana dupa insamantare.

Cand se afla pe sol, nu trebuie sa fie prea umeda sau prea compactata. Pentru a optimiza aparitia ierburilor, ii poti furniza agenti de umectare.

Regula 2: Imbunatateste circulatia aerului si a apei in sol

Stiai ca 95% din terenurile naturale de sport sunt supra-udate vara? Multe comunitati fac greseala de a-si calcula aportul de apa la timp si nu in miligrame, ceea ce este cel mai bun mod de a deschide usa bolilor! Deoarece o iarba in stare buna de sanatate necesita mai putine produse fitosanitare, este necesar sa se planifice udarea in functie de caracteristicile terenului sau de sport. Pentru aceasta, este esential sa se efectueze o analiza a solului. Pentru a limita umiditatea, trebuie luate in considerare mai multe solutii si combinate dupa cum este necesar:

Regula 3: Promoveaza celulele vegetale rigide si rezistente

Este necesar sa se favorizeze o eliberare semnificativa de azot in timp, fie prin impartirea numarului de intrari, fie optand pentru ingrasaminte cu eliberare lenta puternica.

Doua ingrediente vor fi esentiale:

  • Calciu care intareste peretii celulari si creste rezistenta la caldura.
  • Silice care, ca biostimulant, imbunatateste rolul de bariera fizica a cuticulei frunzei contribuind in acelasi timp la captarea luminii.

Regula 4: Limiteaza conductivitatea solului unui teren de sport natural

Ureea, desi este singura forma de azot care patrunde in frunze, poate ajuta la cresterea temporara a conductivitatii solului si a pH-ului. Acest lucru duce la riscul de arsuri si blocarea oligoelementelor care au nevoie de un pH mai scazut pentru a fi asimilate.

Nici sulful si fosforul nu trebuie folosite in exces, cu riscul de a avea un sol prea „concentrat”: observam apoi o incetinire a osmozei sol-planta si imposibilitatea ierburilor de a se hrani corect in nutrienti esentiali!

Regula 5: Creste rezistenta si densitatea gazonului

Adaugarea de aminoacizi si peptide permite plantelor sa acumuleze energie (in loc sa lase ierburile sa le produca singure prin nutrienti), dar fara o crestere excesiva.

In ceea ce priveste complexele de oligoelemente, acestea permit gazonului de sport sa se inchida mai bine prin imbunatatirea densitatii ierburilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *