Remdesivir demonstrează o îmbunătățire a stării pacienților cu o formă moderată de Covid-19 – etapa avansată a studiilor clinice – Coronavirus

Gilead Sciences Inc a spus luni că antiviralul remdesivir, produs de companie, a îmbunătățit starea pacienților cu o formă moderată de Covid-19, potrivit unui studiu clinic de fază 3, relatează Reuters.

Remdesivir care este urmărit îndeaproape după ce Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus, luna trecută, citândrezultatele dintr-un alt studiu condus de Institutul Național de Sănătat care arată că medicamentul reduce spitalizarea cu 31% sau cu apoximativ cu patru zile, comparativ cu placebo.

Noile rezultate anunțate luni de Gilead sunt dintr-un studiu care vizează evaluarea siguranței și eficacității unui tratament pe o durată de 5 până la 10 zile cu remdesivir pe lângă tratamentul standard al pacienților cu formă moderată de Covid-19, comparativ cu doar tratamentul standard.

În ziua a 11-a, un procent mai mare de pacienți din grupul care primea remdesivir au ajuns să se simtă mai bine în a cincea zi de tratament față de cei care făceau parte din grupul celor care primeau tratament standard, a spus Gilead.

Studiile de fază 3 oferă mai multe informații despre siguranță și eficiență, prin studierea de populații diferite de pacienți într-un număr mai mare, cu doze diferite de medicament sau în combinații cu alte medicamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *