Remedii pe baza de plante care pot aduce beneficii sanatatii Dvs

0


Daca folositi ierburi doar pentru a spori aroma din alimentele dumneavoastra, este posibil sa pierdeti o serie de beneficii neexploatate pentru sanatate.

Remediile pe baza de plante – ce folosesc semintele, fructele de padure, radacinile, frunzele, scoarta sau florile unei plante in scopuri medicinale – sunt folosite in practica in China, India, Egipt si America de Nord de secole. Astazi, pe masura ce din ce in ce mai multe studii clinice demonstreaza eficacitatea anumitor plante, ceea ce fusese respins candva, stiinta gaseste acum ca o optiune de tratament legitima pentru o serie de afectiuni diferite.

Pentru cei care sunt interesati de explorarea ierburilor, optiunile abunda. Pe langa suplimente, ierburile pot fi consumate in ceaiuri, tincturi si tratamente topice. S-ar putea sa fie nevoie sa experimentati putin pentru a gasi ceea ce functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra. Tincturile, de exemplu, sunt foarte concentrate si mai usor de digerat decat suplimentele, dar au adesea un gust de alcool amar. Inainte de a incepe o cura, cei de la site-ul Farmaciinaturiste.ro va recomanda sa discutati cu un medic naturist, botanist sau cu un alt doctor instruit in medicina pe baza de plante pentru a determina cel mai bun format si cea mai buna dozare pentru dumneavoastra.

Remedii pe baza de plante pentru inflamatii

Cand vine vorba de originile multor boli, inclusiv artrita, cancerul, diabetul si depresia, inflamatia cronica nu este niciodata un lucru bun. Dar turmericul, principalul condiment gasit in curry – care provine de la planta de turmeric – se dovedeste a fi un puternic agent antiinflamator. In mai multe studii clinice, s-a demonstrat ca o componenta a turmericului numita curcumina scade nivelul enzimelor din organism care provoaca inflamatii.

Un antioxidant puternic – mai puternic chiar decat vitaminele C si E – aceasta planta este laudata pentru cresterea sistemului imunitar, si poate fi administrata zilnic pe termen lung. Turmericul este una dintre acele ierburi care pot ajuta pe toata lumea, deoarece inflamatia este radacina tuturor rautatilor.

Remedii pe baza de plante pentru problemele pielii

Multe probleme ale pielii, cum ar fi acneea si eczemele, incep din interior spre exterior.

Specialistii recomanda apelarea la un ceai de curatare a ficatului, format din ierburi precum papadia si radacina de brusture, pentru a elimina problemele pielii.

O alta planta puternica folosita pentru pielea cu probleme, originara din regiunea Arizona (Statele Unite ale Americii), este chaparralul. Acest antioxidant este transformat intr-o tinctura si adaugat local pentru a calma eruptiile si arsurile pielii. Este deosebit de benefic pentru persoanele cu eczeme si psoriazis.

Daca ridurile sunt problema dumneavoastra, plantele precum calendula, coada calului si paducelul pot ajuta la stimularea si stabilizarea productiei de colagen din organism, care scade in mod natural pe masura ce imbatranim.

Uleiul de in, derivat din cultura de in si aplicat local, este o alta planta recomandata pentru pielea neteda si limpede.

Remedii pe baza de plante pentru a va stimula energia

Daca dormiti suficient si inca va simtiti obosit, maca poate fi o planta demna de luat in considerare. Derivata dintr-o planta care creste pe cele mai inalte platouri din muntii Anzi, a fost laudata pentru cresterea energiei, a rezistentei si chiar a libidoului.

Maca a fost folosita in mod traditional pentru echilibrarea hormonilor feminini, iar studiile clinice i-au demonstrat eficacitatea in tratarea simptomelor menopauzei.

Un alt stimulent energetic popular care are unele cercetari clinice ce ii sustin eficacitatea este ginsengul. Cantitati mari de date colectate din studii pe oameni si animale arata ca aceasta planta, care se gaseste in America de Nord si Asia de Est, poate creste semnificativ capacitatea fizica si intelectuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *