Remodelarea corpului cu liposucţie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O talie subțire și lipsa depunerilor de grăsime pe șolduri, brațe și zona gâtului nu este doar o chestiune de nutriție adecvată și exerciții fizice regulate. Fiziologic, unele zone ale corpului funcționează ca un depozit de energie, astfel încât grăsimea subcutanată păstrează un volum impresionant acolo, chiar și atunci când se pierde în greutate.

Acest lucru se datorează caracteristicilor individuale (inclusiv ereditare) ale organismului, dar, de fapt, arată ca un defect în aspect. Deci, unele fete zvelte sunt forțate să evite fustele și pantalonii strânși din cauza imperfecțiunii formei feselor. Cum poate ajuta medicina estetică în astfel de cazuri? Să vorbim despre posibilitățile liposucției și operatia de liposuctie.

Ce este liposucția?

Liposucția este o intervenție chirurgicală estetică, menită să îndepărteze depozitele de grăsime din anumite zone ale corpului. Contrar stereotipului predominant, această procedură nu este prezentată pentru persoanele obeze, deoarece sarcina sa principală nu este de a reduce greutatea unei persoane, ci de a schimba forma corpului.

Cu toate acestea, în unele cazuri, liposucția este un supliment important la metodele de slăbire. Reducerea volumului șoldurilor, taliei și a umerilor îți va permite să corectezi silueta neclară, după o pierdere bruscă a unui număr semnificativ de kilograme.

Deși este o procedură feminină, în ultimul timp, experții au observat totuși că reprezentanții sexului masculin devin adesea pacienți ai clinicilor de chirurgie estetică. Liposucția ajută la îndepărtarea burții „de bere”, care devine primul pas către îmbunătățirea formei corpului. Cu toate acestea, femeile apelează cel mai des la liposucție. Datorită caracteristicilor fiziologice, se formează pliuri urâte nu numai pe talie, ci și pe șolduri, fese, brațe și gât.

Principala țintă a liposucției este peretele abdominal anterior. Dar de multe ori, și alte zone ale corpului necesită corecție. Chirurgii identifică aproximativ 25 de zone pentru liposucție. Aceasta include diverse zone ale brațelor și picioarelor, spatelui, feței, gâtului și burții.

Îndepărtarea depozitelor de grăsime în fiecare caz schimbă silueta pacientului într-un anumit mod și doar un medic competent este capabil să prezică cu exactitate rezultatul intervenției.

Adesea, liposucția anumitor părți ale corpului este recomandată să fie combinată cu alte tipuri de intervenții chirurgicale plastice. Liposucția abdomenului în combinație cu abdominoplastia – îndepărtarea excesului de piele de pe peretele abdominal anterior –  promite crearea unei siluete subțiri. Există mai multe tipuri principale de liposucție, fiecare dintre ele având argumente pro și contra, indicații și contraindicații.

Liposucția sub vid

Liposucția sub vid este o procedură clasică efectuată prin introducerea unor ace speciale în grăsimea subcutanată a pacientului prin incizii în piele, prin care, prin crearea de presiune negativă în dispozitiv, sunt aspirate celulele adipoase, anterior distruse mecanic prin manipularea chirurgului.

Liposucția turmescentă

Liposucția tumescentă combină tehnica liposucției sub vid cu introducerea unui preparat medical (soluția Klein) în grăsimea subcutanată, care ajută la dizolvarea grăsimilor. 

Liposucția cu ultrasunete sau lipoliza

Liposucția cu ultrasunete sau lipoliza este o tehnică neinvazivă, care ocupă o poziție intermediară între cosmetologia hardware și chirurgia plastică. Implică distrugerea celulelor adipoase folosind ultrasunete (prin analogie cu operațiile de zdrobire a pietrelor la rinichi sau vezică biliară), urmată de eliminarea produselor de degradare într-un mod natural, prin vasele limfatice.

spot_imgspot_img