Rețete tradiționale românești pe care trebuie să le încerci pentru masa de Paște

Mai este foarte puțin până la Sărbătorile Pascale, așa că mulți dintre noi deja au început să facă o listă de cumpărături sau să își planifice vacanța în care vor merge. Iar la noi dacă e sărbătoare, neapărat trebuie să avem pe masă cele mai bune preparate pe care să le savurăm alături de cei dragi.

Paștele este o sărbătoare a familiei și trebuie să ne bucurăm de aceasta în fiecare an. Sigur ai mai încercat rețete noi de sărbători, dar anul acesta avem câteva pentru tine pe care să le pregătești celor dragi. Chiar dacă nu mai știm exact ce este tradițional și ce este împrumutat, avem câteva preparate care ne aparțin și pe care trebuie să știm să le facem cu ochii închiși. Cu siguranță îi vei impresiona și toate farfuriile vor rămâne goale. Și nu uita de ouăle roșii! Nu e Paște dacă nu ai în casă un coș de ouă, numai bune de ciocnit.

Aperitiv pentru masa de Paște

Nu există Paște fără drob de miel, pe care îl poți personaliza după gusturile fiecăruia. În cazul în care nu îți place carnea de miel, poți face drob din carne de vită sau de pui, dar neapărat să aibă o crustă de cașcaval. Platoul de aperitiv poate fi completat cu ouă umplute, ridichii și brânză de la Carrefour. Încearcă să renunți la mezeluri și să faci salată de boeuf și de vinete. Și dacă mai adaugi și o pâine făcută în casă, ai un aperitiv de nota 10.

Fel principal la masa de Paște

Preparatele de miel sunt reprezentative pentru masa de Paște, așa că din felul principal nu trebuie să lipsească ciorba de miel și friptura de miel. Dacă există persoane care nu consumă carne de miel, ciorba poate fi înlocuită cu una de legume, iar friptura poate fi de vită sau porc. Ai grijă la consumul de calorii, mai ales pentru că la felul principal preparatele sunt de cele mai multe ori grase. Și chiar dacă nu oricine obișnuiește, poți adăuga în meniu și o cratiță cu sarmale, mai ales dacă nu toți membrii familiei mănâncă miel

Desert la masa de Paște

Dacă e Paște, atunci spunem cozonac. Indiferent că ești expertă în cozonaci sau că alegi să îi cumperi gata făcuți, cozonacul își are un loc binemeritat la masa de Paște. Cu cacao, nucă sau rahat, sub orice formula, dar să fie. De asemenea, cozonacul va sta foarte bine lângă o pască cu umplutură plină de brânză. Dar, dacă vrei să adaugi ceva în plus mesei de Paște, surprinde-i pe cei dragi cu câteva prăjituri simple și rapide făcute în casă. Chiar dacă ai făcut un blat simplu peste care ai adăugat o cremă, cei dragi sigur vor aprecia efortul.

Masa de Paște are câteva elemente tradiționale, de la ouăle roșii, preparatele din miel și până la cozonac și pască, dar poți adapta aceste preparate în funcție de gusturile celor dragi. Așteaptă-i cu o pâine proaspătă, caldă, cu un drob de miel sau cu un cozonac cu nuci și cacao și bucurați-vă împreună de aceste sărbători. Ciocnește un ou roșu cu cei dragi și gustă cele mai bune preparate pe care le puteai avea pe masa de Paște. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *