Riscul unei confruntări între Rusia şi SUA este „ridicat”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„În momentul de faţă, nu ascunde nimeni obiectivele reale ale politicii Casei Albe faţă de noi. Pe toate canalele de televiziune, comentatorii politici vorbesc despre necesitatea intensificării războiului prin intermediari împotriva Federaţiei Ruse”, a declarat Anatoli Antonov într-un interviu acordat agenţiei de presă Tass, potrivit CNN.

„Noi subliniem că riscul unei confruntări între cele două mari puteri este mare. Rusia va continua eforturile pentru a se asigura că preocupările ruse referitoare la securitatea ţării noastre nu sunt ignorate, ci sunt auzite, în perspectiva colaborării pentru a le rezolva”, a subliniat ambasadorul Rusiei.

Comunicarea diplomatică dintre Statele Unite şi Rusia se aseamănă cu „era glaciară”, a apreciat ambasadorul rus la Washington, subliniind că tensiunile sunt intense, dar notând că relaţiile trebuie menţinute pentru că sunt esenţiale la nivel mondial. „Este vina cercurilor de putere americane, care sunt obsedate de ideea de a ne face pe noi stat-paria, iar dialogul Rusia-SUA este în momentul de faţă ca în era glaciară. Comunicarea cu reprezentanţii Administraţiei este sporadică, în principal prin telefon şi prin email. Nu sunt semnale că Washingtonul vrea să caute soluţii diplomatice pentru normalizarea relaţilor bilaterale”, a declarat Anatoli Antonov.

„În acelaşi timp, trebuie să admitem că americanii nu vor o întrerupere totală a relaţiilor. Încearcă să controleze criza, înţeleg consecinţele paşilor excesivi, mai ales că vorbim de principalele două puteri nucleare. Ei înţeleg că este imposibil să fie găsite răspunsuri la provocările globale fără Rusia”, a subliniat Antonov, notând că, pe fondul acţiunilor de sancţionare, Ambasada rusă din Washington are probleme mari cu personalul.

Statele Unite au impus sancţiuni masive Rusiei din cauza ingerinţelor electorale şi a invaziei militare ruse în Ucraina. Administraţia de la Washington a acuzat, joi, Rusia că nu a manifestat şi nu manifestă interesul real de a găsi o soluţie diplomatică pentru oprirea războiului din Ucraina, ca reacţie la afirmaţiile preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a semnalat interesul găsirii unei soluţii diplomatice la un moment dat. „În mod fundamental, până în prezent, Rusia nu a manifestat niciun interes pentru diplomaţie semnificativă”, a declarat Antony Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img