România, în topul rușinii! Gospodăriile din țară sunt cele mai sărace din Uniunea Europeană

Studiul citat de CNBC arată că o gospodărie din România avea, în medie, active financiare de numai 10.700 de euro, în ultimul trimestru al anului trecut. Datele amintite în studiu au fost extrase dintr-un raport al Băncii Centrale Europene. Acest raport face referire la conturile financiare ale celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

În timp ce gospodăriile din România sunt cele mai sărace, gospodăriile din Danemarca sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană. Potrivit studiului, gospodăriile daneze aveau active financiare în valoare de 254.000 de euro.

Danezii au datorii tot mai mari

Chiar dacă gospodăriile danezilor sunt cele mai bogate din Uniunea Europeană, datele menționate în studiu arată că danezii au din ce în ce mai multe datorii. Studiul arată că aceștia au datorii de peste 75.000 de euro, ei fiind depășiți doar de luxemburghezi care au datorii de aproape 89.000 de euro.

Banca centrală a Danemarcei spune că, deşi media este extrem de mare, nu există diferenţe semnificative între indivizi. De exemplu, instituţia susţine că danezii cu cele mai mari venituri tind să aibă mai multe active şi datorii, în timp ce persoanele mai bătrâne tind să aibă pensii mai mari.

Gospodăriile din Olanda au avut a doua cea mai mare cantitate de active financiare, 212.000 euro, urmate de Luxemburg şi Suedia.

Sursă foto: Dreamstime