România intră în spațiul Schengen! Anunțul pe care întreaga țară îl aștepta – Capital

Într-o postare pe blocul personal, jurnalistul Radu Tudor vine cu vestea pe care toată țara o aștepta. Potrivit acestuia, în cursul zilei de marți, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a susţinut că spaţiul Schengen ar trebui să fie restabilit prin ridicarea controalelor la frontierele interne, impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de COVID-19.

Totodată, acesta a mai adăugat că spațiul trebuie completat prin intrarea Bulgariei, Croaţiei şi României ca membri, transmite Hina.

”Virusul este un pericol real, dar controalele la frontierele interne nu au oprit şi nu vor opri virusul. Doar o acţiune coordonată ne va ajuta să depăşim această criză”, a declarat Johansson în faţa Parlamentului European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

În același timp, comisarul a mai adăugat că vara lui 2021 ar putea reprezenta vara libertății de mișcare, atât din punct de vedere al restricțiilro cât și din punct de vedere al aderării la spațiul Schengen.

”Haideţi ca începutul verii, vara lui 2021, această vară a libertăţii, să ne inspire pentru a restabili deplin libertatea de mişcare şi a face Schengen pregătit pentru viitor astfel încât copiii noştri să poată de asemenea lucra, studia şi călători în întreaga Europă, oricând şi oriunde doresc.

Şi să completăm spaţiul Schengen; este timpul ca Bulgaria, România şi Croaţia să-şi ocupe locul”, a spus Ylva Johansson în cadrul unei dezbateri asupra raportului anual privind Schengen, elaborat de eurodeputata slovenă Tanja Fajon (S&D).

Frontierele spațiului Schengen se redeschid

Jurnalistul Radu Tudor susține că raportoarea Tanja Fajon s-a referit la introducerea frecventă a controalelor la frontierele interne din spaţiul Schengen după 2015, în special de la începutul pandemiei de COVID-19.

În acest context, eurodeputata slovenă consideră că odată cu ridicarea restricțiilor spațiul poate deveni din nou funcțional.

”Spaţiul Schengen ar trebui să fie acum complet funcţional, deşi în realitate este complet paralizat. El este menţinut în viaţă de aparate”, a accentuat eurodeputata slovenă.

Totodată, ea a mai subliniat fapul că ar trebui adoptate măsuri împotriva ţărilor care încalcă regulile şi impun în mod nejustificat controale frontaliere.

De asemenea, Fajon s-a pronunţat pentru primirea Croaţiei, Bulgariei şi României în spaţiul Schengen. ”Nu acceptăm o Europă care funcţionează la două niveluri diferite”, a încheiat raportoarea PE.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *