România își află joi adversarele din Liga Națiunilor – Edi Iordănescu nu va fi prezent la tragerea la sorți

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Calificată la Campionatul European din 2024, naționala de fotbal a României își va afla joi adversarele din Liga Națiunilor. Tragerea la sorți a grupelor va începe de la ora 19:00, la Paris.

Echipa nationala de fotbal a RomanieiFoto: Martin Silva Cosentino/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tragere la sorți Liga Națiunilor – Componenţa urnelor din Liga C

În această ediție de Liga Națiunilor (2024/25), România va evolua în Liga C, fiind prima națională în cea dintâi urnă valorică.

Potrivit FRF, selectionerul României, Edward Iordănescu, nu va putea fi prezent la eveniment. Acesta încă se reface după o boală sezonieră. Naţionala României va fi reprezentată la tragere de antrenorul secund Ionel Gane.

Urna 1: ROMÂNIA, Suedia, Armenia, Luxemburg

Urna 2: Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe

Urna 3: Macedonia de Nord, Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru

Urna 4: Belarus, Lituania/Gibraltar*, Estonia, Letonia.

Liga Națiunilor, programul grupelor

Etapa 1: 5-7 septembrie 2024

Etapa 2: 8-10 septembrie 2024

Etapa 3: 10-12 octombrie 2024

Etapa 4: 13-15 octombrie 2024

Etapa 5: 14-16 noiembrie 2024

Etapa 6: 17-19 noiembrie 2024

Fazele finale sunt programate în martie 2025.

De știut despre Liga Națiunilor, ediția 2024/2025

  • Tragerea la sorţi va începe cu Liga D şi se va încheia cu Liga A. În Liga C există o singură restricţie, Azerbaidjan şi Armenia nu vor putea face parte din aceeaşi grupă.
  • Echipele vor fi extrase din urne în ordine. Mai exact, în fiecare grupă se va extrage câte o echipă din fiecare urnă, începând de la prima şi până la a patra. Poziţia în grupă va fi aceeaşi cu cea a urnei din care este extrasă.
  • *Cele două formaţii (Lituania și Gibraltar) vor disputa un meci de baraj în luna martie pentru a se stabili formaţia ce va fi în Liga C. Pierzătoarea va merge în Liga D.
  • UEFA Nations League 2024/25 va conta şi pentru stabilirea ultimelor echipe europene calificate la Campionatul Mondial din 2026. Cel mai bine clasate 4 formaţii în Liga Naţiunilor, exceptând echipele care au încheiat pe primele două locuri în grupele din preliminarii, vor participa la meciurile de baraj pentru Mondial, alături de toate cele 12 echipe de pe locul secund.
  • Astfel, vor rezulta patru play-off-uri, fiecare cu câte 4 echipe, ce se vor disputa în sistem semifinale-finală, urmând a se stabili ultimele 4 naţionale europene participante la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada.
spot_imgspot_img