România trimite Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane / S-a aprobat și scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate refugiaţilor

0

România va trimite în Ucraina 385.000 de măşti chirurgicale, aproape 40.000 de viziere şi 8.150 de combinezoane medicale, în urma unei hotărâri adoptate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, CNSU a aprobat scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate refugiaţilor.

Refugiați din Ucraina sosesc în Gara de Nord din CapitalăFoto: Agerpres

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, sâmbătă, hotărârile cu numărul 24 şi 25, pentru acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi pentru scoaterea de la rezervele de stat a unor produse alimentare destinate sprijinirii persoanelor care s-au refugiat pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina, scrie News.ro.

„Astfel, Guvernul României, prin grija MAI, MAE şi IGSU, va transmite în Ucraina măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane medicale. De asemenea, pentru asigurarea condiţiilor necesare refugiaţilor ucraineni, vor fi repartizate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti următoarele categorii de produse: mălai, făină, orez, zahăr, ulei alimentar şi diferite tipuri de conserve”, au transmis reprezentanţii Guvernului.

Potrivit anexei la hotărârea 24, este vorba despre 900 de kilograme de mălai, 1.000 de kilograme de făină, 980 de kilograme de orez, 960 de kilograme de zahăr, 750 de sticle de ulei, peste 700 de kilograme de conserve de carne, peste 500 de kilograme de conserve de pateu şi 630 de kilograme de tocană de legume.

De asemenea, vor fi trimise în Ucraina 385.000 de măşti, aproape 40.000 de viziere şi 8.150 de combinezoane medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *