Românii sunt antreprenori, competiția care oferă antreprenorilor fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euro

0

​Startarium a lansat una dintre cele mai importante competiții dedicate antreprenorilor români, cu premii totale în valoare de 100.000 de euro, nerambursabili. În sprijinul comunității antreprenoriale din România, competiția cunoscută până în anul 2019 drept „Startarium PitchDay” și-a extins orizonturile și misiunea, devenind „Românii sunt antreprenori”.

​Românii sunt antreprenori, competiția care oferă antreprenorilor fonduri nerambursabile de până la 100.000 de euroFoto: Startarium

Competiția „Românii sunt antreprenori” vine să sprijine inovațiile și viziunea antreprenorilor români, din dorința de a stabiliza și construi afaceri durabile, cu puternic impact pozitiv în societate. Inițiată de Impact Hub Bucharest și ING Bank, cu susținerea Pluxee, competiția reprezintă o rampă de lansare pentru antreprenori și o modalitate de a sărbători spiritul antreprenorial național.

Sub sloganul „Dacă ideea ta de business este un unicorn nedescoperit?”, ediția de anul acesta aduce numeroase noutăți, inclusiv introducerea unor categorii noi și simplificarea procesului de aplicare.

Românii sunt antreprenori, multiple oportunități pentru antreprenori

În funcție de vechimea și profilul afacerii, participanții pot opta pentru una dintre cele două categorii:

  • Startup: Dedicată afacerilor la început de drum, cu o vechime de 1-3 ani. În această categorie, ideile revoluționare înscrise au șansa de a primi recunoașterea și sprijinul necesar pentru a crește.
  • Running Ops: Dedicată afacerilor deja consolidate, cu o vechime de peste 3 ani. Această categorie vizează companiile care au demonstrat deja valoarea pe care o pot aduce în piață și caută noi oportunități de dezvoltare.

Pentru a se înscrie, antreprenorii sunt încurajați să completeze un formular online și să trimită un Pitch Deck convingător despre afacerea pe care o conduc. Cele mai promițătoare idei de afaceri vor fi analizate după criterii precum oportunitatea de piață, modelul de afacere, sustenabilitatea pe termen lung, precum și impactul în comunitate și mediul înconjurător.

Ulterior, afacerile selectate vor fi trimise în semifinalele care vor avea loc în luna noiembrie, culminând cu evenimentul „Românii sunt antreprenori”, unde finaliștii vor avea oportunitatea să își prezinte proiectele în fața unui juriu de experți și a unei audiențe de peste 500 de oameni, inclusiv investitori.

Idei de business testate înainte de a fi lansate, în cadrul „Românii sunt antreprenori”

Noutatea ediției de anul acesta este introducerea unei noi secțiuni, „Ideea ta”, care încurajează antreprenorii aspiranți să-și testeze ideile de business cu o țară întreagă. Participanții înscriși printr-un video de maximum 60 de secunde vor avea ideile expuse online, iar publicul le va vota pe cele cu real potențial. Secțiunea reprezintă o oportunitate unică pentru cei care vor să aleagă calea antreprenoriatului de a primi feedback direct de la public, de a înțelege dacă produsul sau serviciul pe care vor să-l ofere rezonează cu audiența și de a câștiga premii.

Românii sunt antreprenori – fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor

Antreprenorii din toată țara își pot înscrie businessurile până pe 12 noiembrie, inclusiv. Aspiranți, la început de drum sau cu afaceri deja stabilite, cu toții sunt invitați să participe la competiția care oferă recunoaștere națională și premii substanțiale.

Startup:

  • Locul 1: 20.000 euro
  • Locul 2: 10.000 euro

Running Ops:

  • Locul 1: 40.000 euro
  • Locul 2: 20.000 euro

Ideea ta:

  • 10 premii a câte 1.000 euro fiecare

Businessurile cu cel mai mare potențial vor fi prezentate în cadrul evenimentului „Românii sunt antreprenori”, care va avea loc pe 29 noiembrie, la Radisson Blu Hotel București. Finaliștii categoriilor Startup și Running Ops vor avea ocazia să își prezinte ideile în fața unui juriu format din profesioniști și să îl convingă de valoarea afacerilor lor. Cu emoții, discuții aprinse și prezentări memorabile, evenimentul promite să fie un punct de referință pentru ecosistemul antreprenorial din România.

Pentru mai multe informații despre „Românii sunt antreprenori” consultați pagina dedicată competiției. Mult succes tuturor!

Articol susținut de ​Startarium

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *