Rugby: România, învinsă categoric de Samoa într-un meci test

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Echipa naţională de rugby a României a fost învinsă categoric de reprezentativa Samoa, scor 22-0, sâmbătă seara, în ultimul meci-test al „Stejarilor” din această toamnă, disputat la Bucureşti, pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf”, scrie Agerpres.

Echipa nationala de rugby a RomanieiFoto: Inquam Photos / Cosmin Enache

În faţa a aproximativ 3.000 de spectatori, la selecţia cu nr. 100 pentru căpitanul României, Mihai Macovei, tricolorii au făcut cel mai slab meci din cele trei susţinute în această lună, fiind dominaţi clar la toate capitolele şi făcând nepermis de multe greşeli atât în atac cât şi în apărare.

După câteva minute promiţătoare ale „Stejarilor” făcute în debutul partidei, scorul a fost deschis de oaspeţi în minutul 6 prin UJ Seuteni, care a reuşit primul eseu al confruntării, transformat de Danny Toala.

După doar 6 minute, acelaşi Toala a transformat o lovitură de pedeapsă, iar după alte trei minute, pe fondul unui joc imprecis al românilor, Taleni Seu a izbutit cel de-al doilea eseu, transformat tot de Toala.

Astfel, în doar 15 minute, oaspeţii conduceau cu 17-0, iar prima repriză a curs, cu mici excepţii, în nota impusă de jucătorii din Pacific, care în minutul 37 au marcat şi cel de-al treilea eseu, prin Jeffery Toomaga-Allen, netransformat, scorul pauzei fiind 22-0 pentru samoani.

Mitanul secund a fost unul oarecum atipic pentru un meci de rugby, niciuna dintre cele două echipe nereuşind să pună puncte pe tabela de marcaj.

Oaspeţii au ridicat piciorul de pe acceleraţie, confruntarea devenind una de uzură, destul de echilibrată, cu faze de atac de-o parte şi de alta, dar tot pe fondul de dominare al vizitatorilor.

De altfel, samoanii au reuşit să ajungă de trei ori cu balonul în terenul nostru de ţintă, însă nicio încercare nu a fost validată de arbitrul central, englezul Christophe Ridley, din cauza unor nereguli în joc comise de aceştia la fazele premergătoare eseului.

Meciul s-a încheiat cu scorul de la pauză, 22-0, iar România a încheiat campania de toamnă cu o victorie (30-23 cu Chile) şi două înfrângeri (16-21 cu Uruguay şi 0-22 cu Samoa).

Atât România (locul 20 în clasamentul internaţional), cât şi Samoa (locul 12), sunt calificate la CM 2023 din Franţa.

Înainte de partida România – Samoa, tot pe Stadionul „Arcul de Triumf” a avut loc un alt meci-test, cel dintre Tonga şi Uruguay, câştigat cu scorul de 43-19 de naţionala din Pacific.

CM Rugby 2023 – Componența grupelor

Grupa A: Noua Zeelandă, Franța, Italia, Uruguay, Namibia

Grupa B: Africa de Sud, Irlanda, Scoția, Tonga, România

Grupa C: Țara Galilor, Australia, Fiji, Georgia, Portugalia

Grupa D: Anglia, Japonia, Argentina, Samoa, Chile.

spot_imgspot_img