Rusia a comis în Ucraina crime împotriva umanităţii / Orban pune paie pe foc

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

UPDATE 21:30 Kiev: Pierderile colosale nu opresc armata rusă

„Inamicul nu abandonează planurile sale agresive, în ciuda pierderilor colosale. Îşi concentrează principalele eforturi pe desfăşurarea de acţiuni ofensive în direcţiile Kupiansk, Liman, Bahmut, Avdiivka şi Shakhtarsk”, scrie într-o postare pe Facebook Statul Major al armatei ucrainene, după cum a raportat Unian.

UPDATE 20:30 G7 cere retragerea imediată a ruşilor din Zaporojie

Rusia nu îşi poate permite să-şi asume riscuri cu luptele din jurul centralei nucleare Zaporojie. Miniştrii de Externe G7, reuniţi în marja conferinţei de securitate de la München, „au condamnat continuarea confiscării şi militarizării centralei nucleare Zaporojie de către Rusia şi au cerut retragerea imediată a forţelor şi personalului rus. Aceştia şi-au subliniat sprijinul deplin pentru eforturile Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică de a aborda problemele de securitate şi securitate nucleară în Ucraina”.

UPDATE 20:00 G7: se menţine „Iniţiativa privind cerealele Mării Negre”

Este esenţial ca exporturile de grâu ucrainene să continue, potrivit notei finale a reuniunii G7 a miniştrilor de Externe, de astăzi, de la München. „Membrii G7 s-au angajat să atenueze suferinţa globală cauzată de războiul rusesc şi de înarmarea guvernului rus cu energie şi alimente. Aceştia au reiterat importanţa crucială a continuării şi extinderii Iniţiativei privind cerealele Mării Negre şi au subliniat necesitatea ca autorităţile ruse să accelereze ritmul inspecţiilor şi al operaţiunilor pentru a răspunde cererii globale. Ei au denunţat recurgerea continuă a Rusiei la campanii de manipulare a informaţiilor şi de dezinformare care au loc la nivel global şi încearcă să transfere vina asupra altora”.

UPDATE 19:40 Kiev: Rusia a lansat 16 atacuri într-o singură zi

Rusia a lansat 16 atacuri cu rachete asupra Ucrainei într-o singură zi. În special, regiunea Doneţk a fost afectată, a declarat Statul Major al armatei ucrainene, potrivit Ukrainska Pravda. „Ca urmare, există pagube la clădirile rezidenţiale şi victime în rândul populaţiei civile. În plus, inamicul a lansat 4 lovituri aeriene şi a efectuat peste 30 de atacuri cu mai multe lansatoare de rachete”, spune armata de la Kiev.

UPDATE 19:30 CIA: distribuirea informaţiilor, esenţială pentru a sprijini Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a spus că distribuirea informaţiilor între aliaţi este „esenţială” pentru coaliţia care sprijină Ucraina. „Este o stradă cu două sensuri şi am învăţat multe de la partenerii noştri NATO şi de la ucraineni”, a declarat oficialul american, în cadrul unei sesiuni a Conferinţei de Securitate de la München. „Este o provocare zilnică: noi, cei de la serviciile de informaţii americane, lucrăm din greu cu NATO şi cu partenerii noştri din Europa, pentru a ne asigura că avem cea mai clară imagine posibilă”, a subliniat directorul CIA.

UPDATE 19:10 Moscova a capturat satul Grianikovka din regiunea Harkov

Armata rusă a capturat satul Grianikovka, din regiunea Harkov, în direcţia Kupyansk. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov, i-a anunţat pe reporteri, după cum susţine Tass.

UPDATE 18:50 NYT: Iran gata să găzduiască avioane ruseşti într-o bază subterană nouă

Iranul se pregăteşte să primească avioanele de luptă ruseşti Sukhoi Su-35 într-o nouă bază subterană care a fost deschisă la începutul lunii februarie. New York Times dezvăluie, după ce a analizat diverse imagini din satelit ale „Eagle 44”. După cum a raportat agenţia oficială Irna, baza poate conţine diverse bombardiere, avioane şi drone pentru operaţiuni aeriene. Din această bază „se pot desfăşura operaţiuni aeriene surpriză în momente şi locuri care nu pot fi prevăzute de inamici”.

Locaţia exactă a bazei nu a fost dezvăluită de Teheran, dar conform New York Times aceasta este situată într-o zonă muntoasă din provincia sudică Hormozgan, la aproximativ 160 km nord de strâmtoarea Hormuz.

UPDATE 18:20 Kuleba se întâlneşte cu omologul brazilian la Munchen. Prima întâlnire la nivel înalt de la începutul guvernului Lula

Ministrul brazilian de externe, Mauro Vieira, s-a întâlnit astăzi cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, în marja Conferinţei de securitate care se desfăşoară la München. Potrivit guvernului brazilian, cei doi miniştri „au discutat despre situaţia actuală a războiului, poziţia braziliană cu privire la conflict şi contribuţia Braziliei la rezoluţie, care urmează să fie votată în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, care solicită pentru prima dată „ încetarea ostilităţilor”.

Kuleba, la rândul său, a mulţumit Braziliei pentru „condamnarea invaziei ruse” şi a invitat ţara să participe la „formula de implementare a păcii” promovată de Kiev. Aceasta a fost prima întâlnire la nivel înalt dintre Ucraina şi Brazilia de la învestirea preşedintelui Luiz Inácio Lula da Silva, care apără crearea unui „grup de ţări care se organizează pentru pace”.

UPDATE 17:40 Sean Penn, despre SUPERPOWER

SUPERPOWER este povestea unei îndrăgostiri, „un film de dragoste, chiar dacă vorbeşte despre război”, spune Sean Penn la cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin unde a prezentat acest documentar în afara competiţiei, co-regiat cu Aaron Kaufman.

UPDATE 17:00 Kiev: Rusia a lansat patru rachete de croazieră

Rusia a lansat astăzi patru rachete de croazieră din Marea Neagră împotriva Ucrainei, a declarat comandamentul forţelor aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei pe Telegram. „Pe 18 februarie, forţele de ocupaţie ruse au lansat patru rachete de croazieră de tip Kalibr împotriva Ucrainei din zona Mării Negre”, a spus el. „Două rachete au fost interceptate de apărarea antiaeriană”.

Andri Yermak, şeful biroului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia „foloseşte avioane strategice, în special în spaţiul aerian de deasupra teritoriilor ocupate, lansând rachete”. Două explozii au fost raportate în oraşul ucrainean Hmelniţki, a declarat Serhi Hamali, şeful administraţiei militare a regiunii, într-o postare Telegram.

UPDATE 16:30 Chinezii o ţin pe-a lor: Wang Yi anunţă o iniţiativă pentru pace în Ucraina

„Vom prezenta ceva. Şi aceasta este poziţia chineză privind depăşirea crizei din Ucraina”, a declarat de şeful diplomaţiei Partidului Comunist Chinez, Wang Yi, la München, unde a afirmat că Beijingul va lucra pentru pacea în Ucraina. „Pacea trebuie să aibă o şansă”, a continuat el. Asta deşi Ucraina a spus clar că nu va negocia până când Rusia nu se va retrage cu totul de pe teritoriul său.

UPDATE 16:10 SUA: Rusia a comis crime împotriva umanităţii

„În cazul acţiunilor ruseşti în Ucraina, am examinat dovezile şi cunoaştem standardele legale şi putem spune că nu există nicio îndoială: acestea sunt crime împotriva umanităţii”, a denunţat vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, în discursul de la Conferinţa de securitate de la München.

UPDATE 16:00 Rishi Sunak: Răspunsul la atac a fost insuficient

„Răspunsul comunităţii internaţionale la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei nu a fost suficient de puternic”. Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a spus acest lucru atunci când a vorbit la Conferinţa de securitate de la München. Pentru aceasta „avem nevoie de un nou tratat care să fie semnat la Vilnius, cu ocazia următorului summit NATO, pentru a proteja Ucraina şi de viitoare agresiuni”.

Responsabilitatea Rusiei pentru crimele de război comise şi distrugerea Ucrainei este „clară”. Prin urmare, va fi necesar ca Moscova să „plătească pentru reconstrucţia” ţării, a adăugat el.

UPDATE 15:00 Kuleba: China poate juca un rol, îl voi întâlni pe Wang

„China poate juca un rol” în medierea unei soluţii la războiul din Ucraina, a spus ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, care, în următoarele ore, în marja Conferinţei de securitate de la München, se va întâlni cu şeful politicii externe chineze. Wang Yi.

UPDATE 14:44  Ben Wallace,  secretarul britanic al Apărării:  Ucraina va primi avioane de luptă moderne, dar după încheierea războiului

  Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pentru Der Spiegel că Ucraina va primi avioane de luptă moderne, cum ar fi Eurofighter Typhoon, doar după ce războiul Rusiei împotriva Ucrainei se va încheia. 

Wallace a spus că „nu vor exista livrări rapide” de avioane de luptă în această etapă a războiului. 

 

„Să fim sinceri, va trece mult timp până când cineva va livra avioane de luptă Ucrainei. Mai mult, avioanele moderne, cum ar fi Eurofighter, pe care noi îl numim Typhoon în Marea Britanie, vor fi livrate Kievului doar după încheierea conflictului. Acesta este consensul între partenerii occidentali”, a declarat Wallace. 

 

Cu toate acestea, Wallace a spus că aliaÅ£ii Ucrainei sunt pregătiÅ£i „să facă acest pas la un moment dat”. 

 

UPDATE 14:00 Rusia a bombardat nouă regiuni din Ucraina, sâmbătă. Mai mulţi civili au fost omorâţi

Autorităţile regionale şi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei au raportat despre bombardarea de către trupele ruse a nouă regiuni ucrainene şi despre uciderea mai multor civili în cel puţin trei regiuni.

 

 • Regiunea Cernihiv: – 3 bombardamente de artilerie, mortare.
 • Regiunea Sumy: 3 rachete trase de pe teritoriul FederaÅ£iei Ruse. Una dintre rachete a fost distrusă de sistemul de apărare aeriană.
 • Regiunea Dnipropetrovsk: patru lovituri de artilerie grea asupra regiunii Nikopol. O femeie în vârstă de 76 de ani a fost rănită. Din cauza bombardamentelor, mai multe case particulare şi linii electrice au fost avariate.
 • Regiunea Zaporizhzhia: infrastructura civilă a fost bombardată în zona mai multor aşezări. Au existat 14 rapoarte de pagube cauzate de bombardamente.
 • Regiunea Harkiv: numeroase bombardamente ale mai multor aşezări. Foc de la artileria de tun şi rachete, mortare, tancuri. Ca urmare a bombardării districtului Kupyansky, o casă privată a fost avariată, a izbucnit un incendiu. Un bărbat de 68 de ani a murit. Ca urmare a bombardării satului Pervomaiskoye, regiunea Harkov, un locuitor local a fost rănit.
 • Regiunea Lugansk: Rusia a lansat lovituri aeriene în apropiere de Stelmahovka, Dibrova, silvicultură Serebryansky, Belogorovka. De asemenea, în ultima zi, au avut loc lupte în zonele Stelmahovka, Chervonopopovka şi Kremennaya.
 • Regiunea DoneÅ£k : bombardare noaptea şi dimineaÅ£a a numeroase aşezări. În timpul zilei, trei morÅ£i, cinci răniÅ£i. Casele şi instituÅ£iile de învăţământ au fost distruse.
 • Regiunea Mykolaiv : dimineaÅ£a, aşezarea comunităţii Ochakiv a fost bombardată de la instalaÅ£iile MLRS, în urma cărora clădirile rezidenÅ£iale au fost avariate şi a izbucnit un incendiu.
 • Regiunea Herson: conform Statului Major al ForÅ£elor Armate ale Ucrainei, în direcÅ£ia Herson, suburbiile şi oraşul Herson, precum şi zonele cu peste 25 de aşezări, au suferit din cauza focului de artilerie. Un rezident a murit. Doar astăzi, o persoană a murit în regiune, trei au fost rănite. 

 

UPDATE 13:00 Forţele Aeriene: Ucraina a doborât două din cele 4 rachete de croazieră ruseşti lansate sâmbătă

UPDATE 11:00 Statul Major General anunţă că Rusia a pierdut 142.270 de soldaÅ£i în Ucraina de la începutul războiului

UPDATE 09:30 Continuă bombardamentele

UPDATE 7:30 Statul Major General transmite sâmbătă dimineaţa faptul că soldaţii ucraineni resping cu succes atacurile ruşilor în apropierea a 20 de localităţi

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că armata ucraineană a respins atacurile ruşilor în apropierea a peste 20 de aşezări din regiunile Doneţk, Luhansk şi Harkov.

 

 

SoldaÅ£ii ucraineni au atacat un un punct de control, trei baze temporare ale trupelor ruseşti şi un sistem de rachete antiaeriene S-300. De asemenea, armata ucraineană a doborât şase drone ruseşti. 

 

În ultima zi, armata rusă a lansat 10 rachete, 29 de lovituri aeriene şi 69 de atacuri MLRS împotriva Ucrainei.

 

UPDATE 04:50 Ambiţiile imperialiste ale Rusiei nu se opresc în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin va obţine foarte probabil „câştiguri semnificative în restabilirea suzeranităţii ruse asupra Belarusului”, indiferent de rezultatul invaziei sale în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă evaluare a sa.

UPDATE 03:00

SUA estimează că peste 30.000 de luptători Wagner au fost răniţi în Ucraina iar alţi aproximativ 9.000 au fost ucişi

UPDATE 02:00

Administraţia militară din Sumi neagă informaţiile apărute conform cărora 10.000 de soldaţi ruşi s-ar afla la graniţa regiunii. Există trupe ruse cantonate, însă numărul lor nu este nici pe departe atât de mare cum se vehiculase iniţial.

Rezumatul zilei

 • Potrivit secretarului britanic al Apărării, Ben Wallace, Rusia şi-a concentrat în proporÅ£ie de 97% aproape toată armată în Ucraina.
 • În februarie, rata victimelor din rândul trupelor ruse a fost de cinci ori mai mare decât de obicei.
 • Kuleba: Nimeni nu împinge Ucraina să negocieze cu Putin. În schimb, toată atenÅ£ia se concentrează pe victoria finală a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img