Rusia a luat țeapă cu dronele iraniene – oficial american

0
1

Rusia s-a confruntat cu “numeroase eșecuri” cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran în această lună pentru a fi folosite în războiul din Ucraina, potrivit unui înalt oficial al administrației americane, citat de Reuters.

Drone ale armatei iranieneFoto: Twitter

Oficialul, care a vorbit sub rezerva anonimatului, a declarat că Statele Unite ale Americii evaluează că Rusia a primit vehicule aeriene fără pilot (UAV) din seria Mohajer-6 și Shahed pe parcursul mai multor zile în luna august.

Oficialul a spus că este probabil ca aceste livrări să facă parte dintr-un plan al Moscovei de achiziționare a sute de drone.

“Evaluăm că Rusia intenționează să folosească aceste drone iraniene, care pot efectua atacuri aer-sol, război electronic și țintire, pe câmpul de luptă din Ucraina”, a declarat oficialul.

SUA au avertizat că Rusia primește drone din Iran

În iulie, consilierul american pentru securitate națională Jake Sullivan a declarat reporterilor că Statele Unite dețin informații care arată că Iranul se pregătește să furnizeze Rusiei câteva sute de drone.

Ministrul iranian de externe a asigurat Ucraina că ţara sa nu intenţionează să vândă drone Rusiei.

Luna trecută, administrația Biden a publicat imagini din satelit care indică faptul că oficiali ruși au vizitat aerodromul Kashan pe 8 iunie și 5 iulie pentru a vedea dronele iraniene.

Ministrul iranian de externe, Hossein-Amir Abdollahian, a declarat luna trecută că Teheranul are “diverse tipuri de colaborare cu Rusia, inclusiv în sectorul apărării”.

___

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here