Rusia ar reprezenta o amenințare pentru pacea din Europa și după o posibilă încetare a focului – ministrul polonez de Externe

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia va rămâne o amenințare pentru pacea din Europa chiar și după încetarea focului în Ucraina, a declarat marți ministrul polonez de externe Zbigniew Rau, potrivit CNN.

Zbigniew Rau, Catherine Colonna si Annalena BaerbockFoto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

„Că Rusia se va schimba imediat după ce s-a convenit o încetare a focului este visare cu ochii deschiși. Ar rămâne un pericol pentru pacea în Europa”, a declarat Rau în timpul unei conferințe de presă comună cu omologul său german Annalena Baerbock.

Rau a spus că se teme de o invazie rusă în Polonia, precum și de „pericolul unei invazii armate a țărilor din flancul estic al NATO”.

Polonia și Germania trebuie să depună eforturi pentru ca Rusia „să sufere o înfrângere strategică, iar forțele sale de ocupație să părăsească Ucraina în granițele recunoscute de dreptul internațional”, a mai spus Rau.

Baerbock a precizat, de asemenea, că regiunea Donețk aparține Ucrainei, spunând: „Ucraina este un stat suveran în granițele sale și acest lucru este adevărat pentru moment, este adevărat din 2014 și este adevărat pentru viitor”.

spot_imgspot_img