Rusia continuă măcelărirea civililor și în Siria: Avioanele Moscovei au bombardat taberele din apropierea Idlib

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Avioanele rusești au bombardat duminică tabere din apropierea orașului Idlib din nord-vestul Siriei, ucigând cel puțin nouă civili, într-o reluare a atacurilor asupra ultimului bastion al opoziției, au declarat martori și salvatori citați de Reuters.

Zeci de morți și răniți după atacarea unei tabere de refugiați din IdlibFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Avioane de luptă care zburau la mare altitudine, ajutate de artileria armatei siriene, au aruncat, de asemenea, bombe asupra pădurilor din apropierea taberelor improvizate la vest de Idlib, au declarat martori de la fața locului.

Până acum nu există nicio declarație privind atacul din partea Rusiei sau aliațiilor săi din armata siriană, care au afirmat în trecut că vizează ascunzătorile grupurilor de insurgenți și au negat că ar fi atacat civili.

Serviciul de apărare civilă al opoziției a declarat că trei copii și o femeie se numără printre cei uciși în loviturile asupra taberelor aglomerate, unde peste 70 de persoane au fost rănite și transportate de urgență la spitale de campanie.

„Aici nu există baze militare, depozite sau barăci ale rebelilor. Doar civili”, a declarat Seraj Ibrahim, un salvator din cadrul așa-numitelor Căști Albe, susținute de Occident, când a fost contactat telefonic.

Peste 4 milioane de persoane trăiesc în nord-vestul dens populat și controlat de opoziție, de-a lungul graniței cu Turcia. Cei mai mulți dintre ei au fost împinși acolo de campaniile succesive conduse de Rusia, care au recâștigat teritoriile capturate de rebeli.

Luna trecută, avioanele rusești au lovit zone aflate sub controlul grupării jihadiste Hyat Tahrir al Sham după o serie de lupte între forțele rebele rivale din nord-vest, în cadrul unor noi lovituri care au spulberat o relativă acalmie care dura de la începutul acestui an.

Regiunea a fost lovită de bombardamente sporadice dinspre avanposturile armatei siriene împotriva liniilor de front. Rebelii au bombardat și ei din zonele aflate sub controlul lor.

Un acord negociat în urmă cu aproape trei ani între Rusia, care susține forțele președintelui sirian Bashar al Assad, și Turcia, care sprijină grupurile de opoziție, a pus capăt în câteva luni unor lupte care au provocat strămutarea a peste un milion de persoane.

spot_imgspot_img