Rusia ignoră cererile de a împărtăși datele cu privire la controversatul sau vaccin anti-Covid / Mai mult de 70% dintre ruși nu vor să fie vaccinați împotriva coronavirusului – Coronavirus

Gamaleya Institute nu a răspuns multiplelor cereri de a oferi mai multe informații cu privire la rezultatele testelor clinice publicate în The Lancet, potrivit The Moscow Times.Doar douăzeci și trei la sută dintre rușii chestionați sunt gata să fie vaccinați împotriva coronavirusului, rezultă dintr-un studiu realizat de Rusia Unită, relatează RIA Novosti.

73 la sută dintre respondenți nu sunt pregătiți pentru vaccinare, alte patru la sută au spus că au avut COVID-19 și nu au nevoie de vaccinare.

Marea majoritate a respondenților (93%) consideră că vaccinarea împotriva coronavirusului trebuie efectuată în mod voluntar. Șapte la sută sunt încrezători că vaccinările ar trebui să fie obligatorii pentru toată lumea.

Un vaccin fabricat în Rusia ar fi preferat de 24% dintre respondenți și doar 13% ar dori să fie vaccinat cu un vaccin străin. În același timp, 63% dintre respondenți au spus că nu este important pentru aceia a căror producție este vaccinul, principalul lucru este eficacitatea acestuia.

În ceea ce vaccinul Sputnik V, cercetătorii ruși nu au împărtășit nimic cu privire la datele din spatele controversatelor rezultate ale testelor clinice publicate acum o lună, au spus oamenii de știință care au cerut informațiile, potrivit The Moscow Times.

37 de oameni de știință din 12 țări au semnat o scrisoare deschisă pentru a pune la îndoială datele publicate cu privire la vaccinul rusesc ”Sputnik V”, citând o aparentă duplicare a datelor cu privire la răspunsul anticorpilor printre pacienți și avertizează că este posibil să se fi manipulate date.

Centrul responsabil pentru dezvoltarea vaccinului, Gamaleya Institute, a spus că va împărtăși datele dacă alți cercetători și oameni de știință fac o cerere oficială.

Dar Institutul a ignorat mai multe apeluri publice și cel puțin doua cereri oficiale, potrivit grupului de cercetători care au ridicat semne de întrebare cu privire la rezultatele testelor.

Astfel, în email-uri văzute de Moscow Times, Raffaele Calogero, profesor la University of Turin, la secția de bioinformatică și genomică, a trimis cereri oficiale liderului studiului și director în cadrul Gamaleya Institute, Denis Logunov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *