Rusia încearcă să anihileze valorile europene, afirmă Zelenski în Parlamentul European

Zelenski a descris Rusia ca fiind “cea mai anti-europeană forţă din lume” şi a spus că preşedintele rus Vladimir Putin este “un dictator cu livrări şi rezerve masive de arme sovietice şi arme de la regimuri dictatoriale – în special din Iran”.

“Pentru a putea lupta astfel, Kremlinul, în mod cinic şi deliberat, an după an, pas după pas, a încercat să elimine ceea ce noi considerăm a fi valorile noastre în Europa”, a spus el.

“Valoarea vieţilor umane a fost distrusă în Rusia. Pentru autorităţile de acolo, nimeni nu mai are valoare, în afară de cei care se află la Kremlin şi care au la inimă portofelele lor.

“Cei 140 de milioane de cetăţeni ruşi sunt, pentru liderii Rusiei, doar nişte corpuri care sunt capabile să poarte arme pentru Rusia.”

El a mulţumit UE pentru abordarea sa “principială şi energică” în susţinerea Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a făcut un apel sincer pentru ca ţara sa să devină parte a Uniunii Europene. “Vrem să ne întoarcem acasă, în Europa”, a declarat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a subliniat că Ucraina împărtăşeşte valori cu Europa, mai degrabă decât cu Rusia, despre care a spus că încearcă să ducă Ucraina înapoi în timp.

În acelaşi timp, preşedintele le-a spus parlamentarilor europeni că Rusia vrea să întoarcă Europa la xenofobia din anii 1930 şi 1940. “Răspunsul pentru noi la acest lucru este nu”, a spus el. “Noi ne apărăm. Trebuie să ne apărăm”.

Zelenski a fost îndelung ovaţionat în picioare înainte de a începe să vorbească în faţa adunării.

Înainte de a lua cuvântul, şefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a susţinut apelul Ucrainei pentru mai multe arme, spunând: “Cunoaştem sacrificiul pe care poporul dumneavoastră l-a îndurat pentru Europa şi trebuie să îl onorăm nu doar prin cuvinte, ci şi prin fapte”.

Ea a spus că acest lucru ar trebui să includă “avioanele de care aveţi nevoie pentru a proteja libertatea pe care prea mulţi au luat-o de bună”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *