Rusia „își aruncă toate rezervele” în luptă pentru a cuceri Avdiivka, susține Ucraina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Rusia aruncă „toate rezervele” în atacurile împotriva Avdiivka și redistribui trupe din alte sectoare, a declarat generalul Oleksandr Tarnavski vineri, în timp ce în oraș continuă luptele grele, potrivit Kyiv Independent.

Poziție ucraineană pe frontul din AvdiivkaFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Avdiivka, situată la doar câțiva kilometri de Donețkul ocupat, se confruntă cu atacuri rusești intensificate din octombrie 2023, în timp ce trupele Moscovei urmăresc să încercuiască și să captureze orașul. Rapoartele recente sugerează că situația din sector este din ce în ce mai gravă.

„Forțele de apărare ale Ucrainei continuă să rețină invadatorii ruși, care sunt superiori numeric în ceea ce privește personalul, artileria și forțele aeriene”, a declarat Tarnavski, care comandă grupul de forțe Tavria angajat în Avdiivka.

Forțele ucrainene ar fi respins 30 de atacuri rusești vineri, a declarat comandantul. De asemenea, Rusia a lansat 20 de atacuri aeriene și peste 150 de obuze de artilerie.

„E iadul pe pământ”

Comandantul unității ucrainene transferate la Avdiivka pentru a întări apărarea orașului afirmă că aici este „iadul pe pământ”, în timp ce generalul responsabil de acest sector al frontului afirmă că „lupte înverșunate” au loc în interiorul localității care a devenit noul epicentru al luptelor din Ucraina, relatează AFP și Reuters.

Andrii Bilețkîi, comandantul Brigăzii a III-a de asalt, care a fost desfășurată recent la Avdiivka pentru a stabiliza situația afirmă într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram că soldații săi sunt nevoiți să „lupte la 360 de grade împotriva unor brigăzi noi pe care inamicul le mobilizează”.

„Avdiivka este iadul pe pământ”, a subliniat el, adăugând că „luptătorii noștri dau dovadă de eroism fără precedent” în timpul luptelor pentru acest oraș din estul regiunii Donețk.

Bilețkîi a descris situația din oraș ca fiind „precară” și „instabilă” în condițiile în care rușii par să arunce în luptă forțe proaspete aici în condițiile în care încearcă să cucerească Avdiivka din octombrie anul trecut.

Căderea oraşului Avdiivka ar fi o victorie simbolică importantă pentru Rusia și prima victorie majoră după cucerirea Bahmutului la sfârșitul primăverii anului trecut.

În urmă cu o zi armata ucraineană a anunțat că desfășoară manevre în unele zone din orașul Avdiivka pentru a retrage trupele în „poziții mai avantajoase”, iar în alte locuri încearcă să respingă trupele rusești.

Brigada a III-a de asalt desfășurată acum la Avdiivka a luat parte la Bătălia pentru Bahmut iar apoi la ofensiva din estul Ucrainei de vara trecută, fiind alcătuită din militari căliți în luptă.

Armata rusă a adus aproximativ 50.000 de soldați pe frontul din Avdiivka, potrivit ucrainenilor.

spot_imgspot_img