Rusia își retrage și ea personal diplomatic din Ucraina, dând vina pe Occident: ”Poate anglo-saxonii pun ceva la cale” – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

După decizia unor ţări europene şi a SUA de a-şi retrage o parte din personalul diplomatic din Ucraina, Rusia intenţionează şi ea să recomande personalului neesenţial al misiunilor sale diplomatice în Ucraina să părăsească această ţară pentru un timp, a declarat ministrul de externe rus.

„Ne-am gândit deja că poate anglo-saxonii pun ceva la cale dacă îşi evacuează angajaţii din Ucraina. Ne-am uitat la acţiunile lor şi, probabil, vom recomanda personalului neesenţial al misiunilor noastre diplomatice să revină acasă pentru o vreme”, a afirmat Serghei Lavrov în conferinţa de presă comună cu şefa diplomaţiei britanice Liz Truss, potrivit agenţiei oficiale ruse TASS, preluată de Agerpres.

„Nu ştiu ce idei au colegii noştri anglo-saxoni”, a adăugat ministrul rus de externe, reiterând poziţia Moscovei faţă de actuală criză legată de Ucraina: nu Rusia – care a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană – este responsabilă de criza legată de Ucraina, ci Kievul şi Occidentul, care ar pregăti o diversiune în Donbas.

În acest sens, agenţia de presă EFE citează surse diplomatice ruseşti din Ucraina, potrivit cărora Rusia pregăteşte „intens” un plan de evacuare a personalului neesenţial de la ambasada sa din Kiev, în contextul tensiunilor între cele două ţări.

Președintele SUA, Joe Biden, i-a încurajat pe cetățenii americani să părăsească Ucraina „acum”, afirmând că situația din zonă ar putea „scăpa rapid de sub control”

spot_imgspot_img