Rusia nu-și evacuează ambasada din Kabul: Diplomații lucrează în continuare cu calm, am primit de mult garanții din partea talibanilor – International

Date:

Rusia nu intenționează să-și evacueze ambasada din Kabul, deși luptătorii talibani sunt pe cale să preia capitala afgană, a declarat duminică un reprezentant al ministerului rus de externe pentru agenția rusă Interfax, preluată de AFP.

”Nu este prevăzută nicio evacuare”, a declarat Zamir Kabulov, subliniind că este ”în contact direct” cu ambasadorul rus de la Kabul, unde subordonații acestuia continuă să lucreze cu ”calm” la ambasadă.

Rusia se numără printre țările care au primit garanții din partea talibanilor în privința securității ambasadelor lor, a explicat oficialul rus pentru RIA Novosti.

”Noi am primit aceste garanții cu ceva timp în urmă. Rusia nu este singura care le-a primit”, a precizat Kabulov.

Acesta a adăugat că Rusia colaborează cu alte țări pentru a organiza o reuniune de urgență a Consiului de Securitate al ONU pe tema situației din Afganistan.

Rusia este unul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, alături de SUA, Marea Britanie, Franța și China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related