Rusia subliniază că exercițiile comune făcute cu 50.000 de militari ai aliaților sunt „pur defensive”

0

Viceministrul apărării rus, Aleksandr Fomin, a declarat luni că exercițiile militare ”Vostok-2022”, la care participă peste 50.000 de soldați din peste 10 țări între 1 și 7 septembrie, nu sunt îndreptate împotriva niciunei ţări şi a niciunei alianţe militare, cum ar fi NATO, relatează EFE, iar contingentele se vor întoarce la bazele lor permanente la sfârșitul lunii viitoare.

Militarii chinezi participă la exercițiile militare din RusiaFoto: Handout / AFP / Profimedia

”Exerciţiul nu este îndreptat împotriva niciunei ţări anume sau alianţe militare şi are scopuri pur defensive”, a declarat viceministrul apărării rus, Aleksandr Fomin, într-o sesiune de informare pentru ataşaţi militari străini, citat de agenţia rusă Interfax.

Trupele vor reveni la bazele lor permanente la sfârşitul lunii septembrie, a adăugat el.

”Revenirea organelor de comandă şi control militar şi a trupelor la bazele lor permanente după participarea la exerciţiu este programată pentru finele lunii septembrie”, a susţinut el.

Manevrele, care vor fi coordonate de şeful Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, generalul Valeri Gherasimov, şi care sunt organizate din patru în patru ani, vor avea loc în şapte tabere de antrenament în Districtul Militar Oriental al Rusiei, precum şi în zone maritime şi de coastă, notează Agerpres.

Militari din peste 10 țări participă la Vostok-2022

La exerciţii participă contingente şi observatori din mai bine de 10 ţări, între ele figurând China, India, Siria, Algeria, Mongolia, Nicaragua, Laos şi Azerbaidjan. Vor fi prezenţi şi militari din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, care – alături de Rusia – fac parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă.

Aceste exerciţii sunt de o anvergură mai redusă decât cele din 2018, când au participat aproape 300.000 de militari ai forţelor armate ale Rusiei, precum şi câteva mii de militari din alte ţări.

În timpul manevrelor, forţele navale ale Rusiei şi Chinei vor efectua exerciţii în Marea Japoniei, a anunţat Fomin.

”Flota noastră de la Pacific se va antrena împreună cu forţele navale ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei în cadrul unor exerciţii de coeziune în părţile nordică şi centrală ale Mării Japoniei, în zona maritimă din Orientul Îndepărtat”, a explicat oficialul rus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *