Rușii care vizitează Turcia întâmpină probleme din cauza sancțiunilor, unele bănci turceşti refuzând plata cu cardurile Mir

0
1

Operatorii din turism recomandă ruşilor care intenţionează să plece în vacanță să aibă rezerve suficiente în numerar, mai ales după ce unele bănci turcești au început să nu mai accepte tranzacţiile cu carduri rusești Mir, iar magazinele, de asemenea, refuză plata cu astfel de carduri – informează agenţia ucraineană RBC, citând date furnizate de Asociaţia Operatorilor din Turism, scrie Rador.

Card bancar cu logo-ul sistemului de plăți rusesc MirFoto: Alexey Panferov / Alamy / Alamy / Profimedia

Cele mai mari două bănci din Turcia nu mai permit deținătorilor de carduri Mir să retragă lire de la bancomate. Prin urmare, rușilor care vizitează Turcia, o destinaţie foarte populară printre cetăţenii Rusiei, le este din ce în ce mai greu să găsească un bancomat din care să poată retrage numerar.

Potrivit presei turce, două mari bănci din Turcia – İş Bankası și DenizBank – au oprit deja operațiunile cu carduri rusești Mir, motivul fiind sancțiunile impuse lui Vladimir Komlev, șeful sistemului de plăţi Mir.

În magazinele în care există terminale ale acestor bănci, nu se mai pot face plăți, astfel că turiștii ruși nu mai pot plăti pentru produse pe care ar dori să le achiţioneze. Numărul acestor puncte de vânzare care nu acceptă plata cu cardul rusesc Mir crește rapid – notează RBC.

Cinci bănci din Turcia acceptau tranzacţiile cu carduri Mir. În momentul de faţă, trei dintre bănci continuă să accepte astfel de plăţi, Halkbank, Ziraat Bankası și VakıfBank, deși aceasta din urmă se confruntă periodic cu tot felul de erori la efectuarea plăților cu carduri Mir.

Turiștii din Rusia care continuă să plece în vacanță în Turcia primesc recomandări de la operatorii din turism să aibă la ei bani în numerar – euro și dolari. De asemenea, li se propune să-şi achite vacanţa înainte de plecare, mai ales la hoteluri cu regim all-inclusive din Antalya, iar din Istanbul, cel puțin cu micul dejun inclus.

RBC aminteşte că SUA și UE au crescut presiunea asupra Turciei, astfel încât Rusia să nu poată ocololi sancțiunile occidentale prin sectorul bancar turc.

De asemenea, au fost anunţate sancțiuni împotriva băncilor care lucrează cu sistemul de plăți Mir. Acum, experții se tem că aviația turcă va fi următoarea ţintă a sancțiunilor. În acest caz, companiilor aeriene li se va interzice să zboare în Federația Rusă, iar Turcia va trebui să respecte sancțiunile impuse transportatorilor ruși.

___

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here