Salvați Copiii: În Gaza ar fi fost uciși mai mulți copii decât în toate zonele de conflict din lume anul trecut

Date:

În Gaza au fost uciși mai mulți copii în trei săptămâni decât în toate zonele de conflict din lume în fiecare din ultimii trei ani, potrivit organizației Salvați Copiii, citată de Sky News.

Răniți după atacul la spitalul din Gaza Foto: Abed Khaled / AP / Profimedia

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a raportat că 3.324 de copii au fost uciși în teritoriu de loviturile aeriene israeliene începând cu 7 octombrie.

Acesta a precizat că alți 33 de copii au fost uciși în Cisiordania, în timp ce ministerul israelian al sănătății a declarat că 29 de copii au fost uciși în Israel.

În toate zonele de conflict din peste 20 de țări, 2.674 de copii au fost uciși în 2020; 2.515 în 2021; și 2.985 în 2022, a declarat Salvați Copiii („Save the Children”).

„Trei săptămâni de violențe au smuls copiii din familii și le-au sfâșiat viețile într-un ritm inimaginabil”, a declarat directorul pentru teritoriile palestiniene al organizației Salvați Copiii, Jason Lee.

„Cifrele sunt înfiorătoare și, având în vedere că violențele nu doar continuă, ci se extind în Gaza chiar acum, mulți alți copii rămân în pericol grav”, a adăugat el.

Salvați Copiii a avertizat că operațiunile terestre extinse ale Israelului vor aduce și mai multe morți și a cerut încetarea focului.

„Comunitatea internațională trebuie să pună oamenii înaintea politicii – fiecare zi petrecută în dezbateri se soldează cu copii uciși și răniți. Copiii trebuie să fie protejați în orice moment, mai ales atunci când caută siguranță în școli și spitale” ”, a declarat Lee.

Urmărește ultimele evoluții ale războiului din Israel LIVETEXT pe HOTNEWS.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related