Șapte mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe elene, victimele unui atac cu vitriol. Cine este suspectul?

Potrivit informațiilor transmise de dw.com, trei dintre preoți erau în continuare spitalizaţi miercuri seară. Totodată, a fost afectat și un polițist care se afla în locul unde a avut loc atacul.

Suspectul este un preot audiat în cadrul unor proceduri disciplinare. Acesta riscă să fie expulzat din rândul clerului ortodox și este acuzat de implicare în traficul de droguri, conform informațiilor transmise de presa elenă.

Preşedinta Greciei a condamnat atacul

De asemenea, presa din Grecia a relatat că aceștia au în principal arsuri în zona feței. În urma faptelor respective, președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a condamnat atacul respectiv.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Acesta şi-a exprimat „profunda sa tristeţe” şi a dat asigurări că statul va oferi „toată asistenţa medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac”.

Care sunt acuzațiile aduse suspectului?

Înaintea atacului, mitropoliții se aflau într-o întâlnire pentru a vorbi despre preotul respectiv, care era acuzat de posesie de droguri. Potrivit presei din Grecia, acesta a fost descoperit cu 1,8 grame de cocaină ascunse sub veșmintele preoțești.

Când a fost întrebat de către un judecător despre drogul respectiv, acesta a recunoscut că erau destinate „utilizării personale”.