Scandalul privind spionarea oficialilor europeni: Macron și Merkel așteaptă explicații din partea Statelor Unite și Danemarcei – International

Emmanuel Macron și Angela Merkel au cerut luni Statelor Unite și Danemarcei să explice acuzațiile privind presupusele activităţi de spionaj asupra unor lideri politici europeni, printre care și cancelarul german, relatează AFP.

„Dacă informațiile sunt corecte (…), acest lucru nu este acceptabil între aliați”, și „cu atât mai puțin între aliați și parteneri europeni”, a reacționat la finalul unui consiliu de miniștri franco-german președintele francez Emmanuel Macron, ale cărui declarații au fost aprobate imediat de cancelarul german.

„Sunt ataşat legăturii de încredere care îi uneşte pe europeni şi pe americani” şi „nu există loc între noi pentru suspiciune”, a adăugat el. „De aceea, ceea ce aşteptăm este claritate completă. Le-am cerut partenerilor noştri danez şi american să ne dea toate informaţiile privind aceste dezvăluiri şi privind aceste fapte trecute şi suntem în aşteptarea răspunsurilor”, a mai afirmat Macron.

„Nu pot decât să mă asociez afirmaţiilor lui Emmanuel Macron”, a răspuns Angela Merkel. „Am fost liniştită de faptul că guvernul danez, şi ministrul danez al apărării, a anunţat foarte clar ce cred despre aceste lucruri (…) Este o bază bună nu doar pentru a clarifica faptele, dar şi pentru a stabili relaţii de încredere”, a adăugat ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *