Scoala pentru permisul de barca, „patalamaua” care iti da dreptul la aventura!

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

O noua pasiune prinde contur din ce in ce mai mult si in tara noastra: navigatia. Acest lucru este absolut imbucurator, deoarece Romania a fost inzestrata cu o retea hidrografica bogata, iar iesirea la Marea Neagra reprezinta un avantaj urias. Spectacolul Deltei si frumusetea Dunarii atrag ca un magnet turisti din lumea intreaga.

Anual vin aici sute si mii de aventurieri dornici sa patrunda pe canalele in care natura si-a facut casa. Cum ar fi insa sa te bucuri de aceste locatii, nu doar ca un simplu turist, ci la carma unei ambarcatiuni? Cu siguranta experienta ar fi mult mai ampla, nu-i asa? Sa bifezi o astfel de aventura pe rauri, mari sau oceane este destul de simplu, tot ce trebuie sa faci este sa te inscrii la o scoala permis barca.

Cu vant din pupa spre intinderile de apa

Ai petrecut vreodata un concediu in Santorini sau Zakynthos? Te-ai intrebat cum ar fi o expeditie alaturi de cei dragi in Insulele Ionice sau Ciclade? Da startul carierei de skipper si vino sa inveti cum sa stapanesti o ambarcatiune cu vele sau motor! Aventura pe mare este inegalabila, iar peisajele sunt absolut senzationale.

In functie de obiectivele tale, poti opta pentru intreaga gama de categorii vizate de scoala pentru permisul de barca. Din grupa mica, a skipperilor, fac parte clasele D, C si S. Obtinerea acestor certificari iti va da sansa sa navighezi pe rauri, delta, Dunare si Marea Neagra, cu anumite specificatii.

Astfel, cu permisul pentru categoria D te vei putea relaxa de-a lungul apelor interioare (Dunare, Delta Dunarii). conducand ambarcatiuni de agrement cu o lungime de pana la 24 de metri.

Permisul de barca categoria S (sailing) este exclusiv pentru navigarea ambarcatiunilor cu vele si este pentru tine daca iti doresti certificatul de skipper pentru aceasta clasa. Vrei sa navighezi de-a lungul tarmurilor? Cursurile organizate de scoala pentru permisul de barca pentru categoria C iti vor permite aventura maritima costiera pana la 6 mile nautice de tarm.

Depaseste-ti limitele si marea poate fi a ta, all zone

Surorile mai mari din familie sunt cele care reprezinta categoriile B si A. Astfel, daca esti deja un skipper cu experienta si vrei sa cresti valoarea CV-ului tau cu un certificat destinat celor cu nivel avansat in navigatie, inscrie-te la scoala pentru permisul de barca si indeplineste-ti visul. Cu un document categoria B vei putea naviga pana la 24 de mile marine de tarm, iar cu unul categoria A te vei putea bucura de navigatie all zone, fara limite.

Practica e cheia succesului in navigatie

Desi teoria este temelia, practica este esentiala in aceasta activitate. Tocmai de aceea, toate modulele de curs pun practica pe primul loc. Instructorii cu experienta de peste 20 de ani in arta navigatiei au pus la punct un program complet pentru ambarcatiuni cu motor si vele, in care vei invata manevrele de acostare, plecarea de la cheu, manevrele cu motor, manevra de om la apa, navigatia cu vele pe timpul zilei si navigatia de noapte, precum si manevrele in port.

Skipper sau capitan, fa pasul spre o noua experienta memorabila pe valurile marii! Scoala permis barca este biletul tau spre un nou stil de viata, care te va implini sufleteste.

spot_imgspot_img