Școlile și grădinițele din București și alte localități cu rata de infectare sub 3 la mie pot face ore cu prezență fizică chiar de mâine – LISTA cu incidența din fiecare localitate – Educatie

Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, nu este nevoie să aștepte ziua de vineri ca zi de referință pentru săptămâna următoare, a declarat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

  • “Școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unității de învățământ, cu informarea ISJ/ISMB.
  • In acest sens, începând de astăzi, 24 noiembrie, Ministerul Educației publica zilnic pe site rata de incidență pentru fiecare localitate în parte.
  • Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările și completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezență fizică nu mai este condiționată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referință doar pentru rata de vaccinare a personalului din învățământ, criteriu valabil pentru localitățile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000.
  • Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în școli și grădinițe”, a transmis Cîmpeanu jurnaliștilor acreditați.

Vezi aici lista cu rata de infectare din toate localitățile din țară

Precizarea vine în contextul în care rata de infectare în Capitală a coborât miercuri sub 3 la mie – este 2,87 la mie – și era de așteptat ca săptămâna viitoare să se facă treacă la școala față în față în toate unitățile de învățământ, începând cu data de 2 decembrie, joi, după minivacanța din zilele de 29 noiembrie – 1 decembrie.

Potrivit ministrului, astăzi 24 noiembrie doar 730 de localități mai aveau incidența cazurilor de Covid-19 peste 3 la mia de locuitori.

În aceste cazuri se ia în considerare rata de vaccinare a personalului din școală sau gradiniță – în unitățile unde acest procent depășește 60%, cursurile se desfășoară față în față. În celelalte, școala se face online.

se actualizează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *