Se coace un ”bailout” de 10 miliarde de dolari pentru compania de tehnologie a lui Jeff Bezos – Capital

Este vorba, mai exact de suma de 10 miliarde de dolari pentru NASA, bani care apoi, cel mai probabil ar merge la Blue Origin, compania lui Bezos.

Bani de la NASA pentru Jeff Bezos

Amendamentul a fost introdus la începutul acestei luni la Endless Frontier Act și își propune să stabilească leadership-ul SUA în inovația științifică și tehnologică prin investiții în industriile- cheie.

Doi senatori au introdus un amendament care ar autoriza acordarea unei sume de până la 10 miliarde de dolari pentru ca două echipe, și nu una, să continue să lucreze la capsula de aterizare lunară.

Amendamentul are însă un adversar în senatorul democrat Bernie Sanders, care susține că este vorba de fapt de „salvarea Bezos cu multe miliarde de dolari”. Sanders a introdus un amendament care ar elimina amendamentul celor doi.

Marea ambiţie a lui Elon Musk şi Jeff Bezos

Elon Musk și Jeff Bezos vor să devină furnizori în domeniul aerospațial. Dincolo de rachete și mii de sateliți care să furnizeze internet, se gândesc deja la taxiuri spațiale sau turism spațial.

Blue Origin, compania lui Bezos, a pierdut recent un contract NASA de 2,9 miliarde de dolari pentru construirea navei de aterizare lunară, care va readuce astronauții pe Lună pentru prima dată în ultimele decenii.

”Premiul” i-a fost acordat în schimb companiei SpaceX a lui Elon Musk, care a oferit navei spațiale Starship reutilizabile pentru misiune. Cealaltă companie care era luată în considerare a fost Dynetics.

SpaceX operează la un alt nivel față de Blue Origin. Anul trecut, o capsulă cu echipaj uman a zburat în premieră până la Stația Spațială Internațională.

Șefii NASA au declarat că scopul lor este de a debarca americanii pe Lună „cât mai repede și mai sigur posibil”. Blue Origin a cheltuit deja 625.000 de dolari pentru a face lobby în Senat în primele trei luni ale anului 2021.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *